crnagora201602

Одбијен предлог да Црна Гора уведе празник посвећен Његошу

С друге стране, данас се у Скупштини Подгорице по хитном поступку доноси одлука о подизању споменика Јосипу Брозу Титу

Скупштина Црне Горе није прихватила предлог Демократског фронта да се уведе нови празник, 13. новембар као дан Петра Другог Петровића Његоша, преноси портал ИН4С.

Коментаришући такву одлуку лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић казао је да посланици ДФ неће убеђивати Демократску партију социјалиста о значају Његоша за историју Црне Горе, подсетивши да је сличан предлог имала раније Влада Душка Марковића, али да је била принуђена да га повуче и то „само због тога што је Бошњачка странка, која је тас на ваги, овој крњој и вјештачкој већини, саопштила да га неће гласати”.

„Да смо ми тог дана били у Скупштини Црне Горе, ми бисмо гласали за предлог Марковића”, рекао је Кнежевић.

Додао је да је последица такве политике и то да Бошњаци, не само што неће да гласају за дан Његоша, него инсистирају и на променама државних симбола „у земљи где је 75 посто људи православне вероисповести”.

С друге стране, поменуо је, данас се у Скупштини Подгорице по хитном поступку доноси одлука о подизању споменика Јосипу Брозу Титу.

„Титу по хитном поступку, а за Његоша треба да размислите. Како хоћете, за Његоша вас молити нећемо”, закључио је Кнежевић, преноси Танјуг.

 

Извор Политика, 30. октобар 2018.