Priština odgovara Americi: Nećemo spustiti carine makar pala vlada

Haradinajev savetnik izjavio da će pre pasti “kosovska vlada” nego što će biti ukidanja taksi na robu iz centralne Srbije

Priština odgovorila SAD, odakle im je poručeno da povuku odluku o povećanju tarifa za 100 odsto. Arifi: Pre će pasti vlast nego što ćemo povući tarife.

Savetnik kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i predstavnik prištinskih institucija u dijalogu sa Beogradom, Avni Arifi je rekao, na poziv SAD da ukinu uvećane takse za robu iz Srbije, da će pre pasti kosovska vlast, nego što će povući odluku o povećanju poreza za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.

On je tako reagovao za prištinski portal Ljajmi, u odgovor na poruku američkog državnog sekretara Majka Pompea da Priština treba da ukine odluku o stopostotnom povećanju poreza na robu iz Srbije i BiH.

“Ne, nećemo povući odluku. Vlada će radije pasti nego što bi povukla odluku o povećanju poreza na 100 posto”, rekao je Arifi.

Američki Stejt department saopštio je ranije da je Pompeo, na sastanku sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem pozvao Prištinu da odluku o povećanju poreza na robu iz Srbije i BiH i da se okrene radu na normalizaciji odnosa sa Beogradom.

 

Izvor Tanjug/B92, 27. novembar 2018.