Уставни суд: Ослободите Медојевића

Судије Уставног суда ЦГ предложиле су судском Већу обуставу извршења казне затвора за Небојшу Медојевића

Судије известиоци Уставног суда Црне горе Мевлида Муратовић и Милорад Гогић предложили су судском Већу обуставу извршења казне затвора за Небојшу Медојевића.

Лидеру Демократског фронда Виши суд је одредио раније притвор од 60 дана, а истом мером обухваћен је и Милан Кнежевић, такође један од лидера ДФ, због одбијања да сведоче. Према писању подгоричке Побједе, судија Муратовић предложила је обуставу извршења казне затвора по жалбама његових правних заступника, преноси CdM.me.

О жалбама ће Веће Уставног суда одлучивати на седницама које су заказане за 10 и 11 сати, а како се наводи, у досадашњој пракси Уставног суда Црне Горе није донета таква “привремена мера”.

Меру обуставе појединачног акта Апелационог суда предложио је још у петак поподне и судија известилац Милорад Гогић у случају Милана Кнежевића, који се, од часа “стављања у затвор” Медојевића, налази у просторијама Скупштине Црне Горе.

На данашњој расправи у Уставном суду сазнаће се које и какве “неотклоњиве штетне последице” судија известилац Гогић сматра да се могу десити у случају да Кнежевић продужи боравак у згради црногорског парламента.

Небојша Медојевић ухапшен је у ноћи између 30. новембра и 1. децембра после седнице парламента и без одузимања посланичког имунитета.

 

Извор Танјуг/Б92, 11. децембар 2018.