Медојевић изашао из затвора, а Кнежевић из Скупштине

"Ово је мала победа, али веома важна, јер смо показали отпором да можемо да дођемо до решења која су у интересу свих грађана ЦГ"

Опозициони посланик Демократског фронта Небојша Медојевић током ноћи напустио затвор, а његов колега Милан Кнежевић изашао је из Скупштине.

Медојевић је у затвору био од 1. децембра, а Кнежевић је истог дана одлучио да не напусти зграду црногорске Скупштине, у којој је провео скоро две седмице, како би избегао хапшење.

Уставни суд Црне Горе је у среду привремено обуставио решење Апелационог и Вишег суда о стављању у затвор посланика ДФ Небојше Медојевића и Милана Кнежевића.
Медојевића су испред капија затвора чекали породица и руководство ДФ-а, пренела је РТЦГ.

Након одлуке Уставног суда, функционер ДФ Андрија Мандић саопштио је да се исплати борба против власти, додајући да не треба пристајати на противуставне одлуке.

„Ово је мала победа, али веома важна, јер смо показали отпором да можемо да дођемо до решења која су у интересу свих грађана Црне Горе. Ми не одустајемо од наше борбе“, рекао је Мандић новинарима у скупштинском холу.

Медојевић је био ухапшен у ноћи 30. новембра на 1. децембар, по налогу Вишег суда у Подгорици у предмету поводом тврдњи о примању и давању мита.

 

Извор Танјуг/Б92, 13. децембар 2018.