Владимир Ђукановић: О претњама

Помињање деце, мајке, супруге, као и претње да ћете ме вешати, силовати супругу, побити ми децу и слично – преко тога нећу да пређем

Поштована господо, профи шетачи,

Видим да сте неколико недеља уназад активирали ваше ресурсе по друштвеним мрежама и да најодвратнијим бљувотинама и претњама покушавате да утичете на нечије – конкретно и моје – расположење. Време је Божићног поста, те колико год могу суздражавам се да вам одговорим на начин како заслужујете, но вашем – за сада вербалном – дивљању се мора стати на пут. Најпре да оно не би прешло у физичке атаке, јер немам намеру било коме од вас да дозволим да напада ни мене, нити моју породицу.

Да будем довољно прецизан, ни мало вас се не плашим и сваки пут ћу вам адекватно одговорити, не због тога што желим да се спустим на ваш ниво, јер он је толико низак да је немогуће доспети до њега, већ због тога што не желим да у Србији надвладају примитивизам и простаклук. Ово је земља пристојних људи где је жестока полемика пожељна, али вређање туђих породица, психопатске претње да ћете неког стрељати, вешати, лустрирати и слично, нешто су што сваки човек који се бори за пристојну Србију не сме да вам дозволи.

Гледао сам вас, господо, у Лучанима. Деловали сте као хорда која је по сваку цену тражила да се са неким побије. Ваљда су вам спонзори рекли да имате шансу за успех само ако изазовете негде сукоб како би после кукали као Калимеро да вас неко угњетава. На сву срећу нисмо насели на ваше свињарије, без обзира на чињеницу да сте по ко зна коју пут пребили жену. Ваљда имате неки комплекс, па су вам сви физички насртаји углавном везани за нападе на жене. Када вам неки мушкарац стане на црту, обично бежите. Но, није ми циљ да вас провоцирам, нити било какав физички сукоб желим. Међутим, желим да вам нагласим да ћу се свакако бранити, а верујем и већина мојих колега, уколико би вам којим случајем пало на памет да неког од нас или чланова наших породица нападнете, као што то иначе преко друштвених мрежа најављујете.

Немам никакав проблем са тим да ме називате најпогрднијим именима. Нека сам ја за вас бизон, молер, вепар, фашиста, шта год. Мени је свака ваша увреда част и одликовање. Од кога долазе, то је за понос. Сваки пут када се користите увредама, то је знак ваше слабости и немоћи, што је додатни разлог моје радости. Ипак, помињање деце, мајке, супруге, као и претње да ћете ме вешати, силовати супругу, побити ми децу и слично, е преко тога нећу да пређем.

За тако нешто сам, будите сигурни, спреман и физички жестоко да се обрачунам. Што би се рекло, до краја брате, па ком опанци, ком обојци. Зато вас лепо саветујем да прекинете са том праксом и немојте да претите. Посебно не са тзв. ботовских профила, већ ако то радите скупите макар толико храбрости па се јуначки представите. Чисто да се договоримо где да се нађемо, па то у лице да ми кажете када сте тако велике јуначине на твитеру или фејсбуку. Исто то желим да поручим и ботовима које има моја странка. Немојте да се понашате као конкуренција, јер то није ни људски, ни витешки.

Елем, пошто немам никакав страх од вас господо, ја вас лепо позивам да кад год имате нешто у лице да ми кажете, позовите ме на ваше трибине, на ваше телевизије, округле столове, небитно. Ја се увек одзивам и долазим на жестоку дебату. Таман да комплет публику организујете да ме вређа, немам проблем да дођем и да полемишем и да се борим. Стојим вам на располагању, па изволите ако сте људи и ако имате зрно храбрости.

 

Извор Ozbiljnaanalitika.blogspot.com, 19. децембар 2018.