Uhapšena lica odgovorna za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića

Nebojša Stefanović: “Veoma nam je važno da građani vide da su sigurni, bezbedni i da nađemo i nalogodavce krivičnih dela”

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je na konferenciji za medije da su uhapšeni nalogodavac i dve osobe odgovorne za paljenje kuće novinara portala “Žig info” Milana Jovanovića u Vrčinu.

Stefanović je, na vanrednoj konferenciji za štampu, rekao da je dva lica A. M. (1993) i B. S. C. (1981) za ovo krivično delo angažovao I. N. (1977) iz opštine Grocka.

Osumnjičeni I. N. dao je novac A. M. za izvršenje ovog krivičnog dela. A. M. se zajedno sa prijateljicom B. S. C. odvezao do kuće novinara Jovanovića, rekao je Stefanović.

“A. M. je izašao iz vozila, razbio prozor ciglom i ubacio flašu sa benzinom. Nakon toga su pobegli”, preneo je ministar.

Stefanović je rekao da je nakon dva dana A. M. dobio od I. N. dogovoreni novac.

“Policija je obezbedila potpuno priznanje za direktno izvršenje krivičnog dela. Istraga se nastavlja u pravcu drugih lica koja mogu biti povezana sa izvršenjem ovog krivičnog dela”, rekao je ministar.

Istakao je da je policija pokalaza da dobro radi svoj posao, da može da istraži svako krivično delo i dođe do onih koji uznemiravaju naše društvo i čine krivična dela.

“Veoma nam je važno da građani vide da su sigurni, bezbedni i da nađemo i nalogodavce krivičnih dela”, naglasio je Stefanović.

Kuća Milana Jovanovića zapaljena je u noći između 11. i 12. decembra. U požaru su izgoreli prizemlje kuće, garaža, kao i automobil marke “mercedes” koji se nalazio unutra.

Niko nije povređen, a u kući su u tom trenutku bili Jovanović i njegova supruga.

 

Izvor Tanjug/RTS, 23. decembar 2018.

Pratite nas na YouTube-u