Вулин оштро критиковао Ђукановића: Од Турчина гори потурица

"Ако идете овом политиком да награђујете свакога ко се борио против Срба, Секула Дрљевић мора ускоро добити споменик"

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да му је жао што види да је у Црној Гори успостављена политика по којој све што је антисрпско и свако ко се борио против Срба, има разлога да добије споменик и награду.

„Од тога да забрањујете да се прославља Дан ослобођења када је српска војска донела слободу, па до тога да дижете споменик онима који су се активно борили против српске војске и Срба“, рекао је Вулин одговарајући на питање како коментарише откривање споменика црногорским комитима од стране црногорског председника, Мила Ђукановића.

Ђукановић на тај начин не шаље поруку само Србији, а Срби су добро разумели ту поруку да се сматрају окупаторима и непријатељима, већ, наводи Вулин, шаље поруку и својим грађанима, трећини својих грађана који живе у Црној Гори и говоре за себе да су Срби, баштине баш ту културу и традицију против које ви сада дижете споменике и хвалите оне који су убијали Србе.

Наравно, рекао је Вулин, не очекујем да ће се на овоме завршити, јер ако идете овом политиком да награђујете свакога ко се борио против Срба, Секула Дрљевић мора ускоро добити споменик.

„И он за свој огромни допринос антиспрској борби мора да добије споменик. А пошто сам чуо господина Ђукановића да се позива на Његоша и да га цитира како би објаснио како је и зашто подигао споменик људима који су се борили против уједињења два народа и против Србије и Срба, да га подсетим још једне сјајне Његошеве реченице ‘Од Турчина гори потурица’ „, поручио је министар Вулин.

ВУЛИН: ТАЧИЈЕВЕ ГАДОСТИ И УВРЕДЕ НЕ ПРИХВАТАМО
Министар одбране Александар Вулин, на питање новинара да прокоментарише изјаву Хашима Тачија да је Приштина спремна за наставак дијалога иако је Србија геноцидна држава, поручио је да „можете само да се згадите и над оним који то изговара и над оним што је изговорено“.

„Када такву изјаву да неко ко је осумњичен за вађење органа Србима у Жутој кући, када то каже неко ко је активно учествовао у томе да се 220.000 Срба протера са Косова и Метохије и да се никада не врате, када вам то каже неко ко активно учествује и у томе да се од доласка међународне заједнице на простор Косова и Метохије до данас убије више од 1.000 Срба и да нема ниједног јединог осумњиченог, односно осуђеног за тако нешто, када вам то каже неко ко не зна да је у Старом градском стрељано 16 Срба, када вам то каже неко ко се прави да не зна да је у ваздух дигнут аутобус са Србима и да је убијен двогодишњи Данило Цокић, онда можете само да се згадите и над оним који то изговара и над оним што је изговорено и да питате међународну заједницу докле ће моћи да слуша да се тако нешто говори о Србији“, рекао је Вулин.

Он је подсетио на покушаје да се српски народ окриви и осуди као геноцидан, чак и на седници Савета безбедности Уједињених нација, и да то нигде није прошло, па чак ни у Хашком трибуналу.

„Јадна је та слика где Тачи говори пред 30 посланика, јер су га чак и сви остали његови посланици бојкотовали. Важно је ко каже, а не шта се каже. О Тачију је све испричано. На нама је да се боримо за положај српског народа и ми те гадости и увреде од команданта браће Мазреку немамо разлога чак ни да прихватимо“, закључио је министар одбране.

 

Извор Танјуг/Вечерње новости, 27. децембар 2018.