Vučić: Ako hoće da opstanu, Srbija i RS moraju da se drže zajedno

Vučić je zamolio narod u RS da ne sluša laži, i one koji hoće „dva oka u glavi da posvađaju“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će država pomoći svom narodu na Kosovu i Metohiji, pogođenom trgovinskim merama Prištine.

Predsednik je istakao da će Srbija pobediti i da će opstati naš narod na Kosovu i Metohiji, te da neće biti gladan.

„Nećemo dozvoliti ni jednog trenutka da ostanu bez podrške države u svakom smislu”, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je, u dnevniku RTS-a, kazao da nemamo mnogo izbora kada se neko ponaša ne samo protivpravno, već iracionalno, poput Prištine sa taksama, i da moramo u toj situaciji da izdržimo i sačekamo trenutak kada će ih oni koji su ih podržavali „pozvati pameti” i takse biti ukinute.

„Nadamo se da će to što pre da se dogodi”, naglasio je on.

Vučić je istakao da se radi u nemogućim uslovima, da kao država gubimo mnogo novca, ali da je najvažnije da pomažemo našim ljudima koji čuvaju naša ognjišta, srpsko ime i prezime, i nećemo dozvoliti da ostanu bez srpske robe.

„To je ono što možemo i moramo da uradimo. Kada su takse bile uvedene rekao sam da će tri dana da se digne medijska buka, a da će samo nas desetina morati da se svakog dana bavi time. Upravo to pokazuje kolika je težina položaja u kojem se nalazimo”, rekao je on.

Vučić je kazao da iz te kože ne može, niti hoće da izađe.

„Pobedićemo. Opstaće naš narod na KiM, narod neće biti gladan, isplaćivaćemo plate, i uspevati da ih snabdevamo robom, materijalom za bolnice, opremom. Da li će keks isti doći u isto vreme, ostaje da se vidi, ali neće biti gladni”, rekao je on.

Istakao je da neretko padamo u zamku lažnih svađa lidera Albanaca na Kosmetu, pozivajući se na vest da se savetnik Hašima Tačija Bekim Čolaku založio za ukidanje taksi, prenosi Tanjug.

Tim se, kaže Vučić, samo otvara prostor Tačiju u svetu.

Međutim, navodi predsednik, tih taksi ne bi ni bilo da Tačijeva partija za to nije glasala. I Kadri Veselji je u Tačijevoj partiji, kaže Vučić i podseća da je upravo Veselji tražio da se takse povećaju na sto odsto.

DOK SU PROTESTI MIRNI NEMA POTREBE ZA POLICIJOM
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su protesti koji se održavaju nekoliko subota unazad u Beogradu mirni, te da policija neće intervenisati dok god oni takvi ostanu.

„Policiju niste ni videli tamo, za razliku od drugih zemalja gde su krvave glave i vodeni topovi. Mi pustimo da rade šta hoće, onda dođu lokalni izbori oni dobiju devet odsto i svoja dva, tri odbornika mi dobijemo 27 i svi zadovoljni”, rekao je Vučić za RTS.

On je ponovio da veoma poštuje narod i da je spreman da ga sasluša, ali da nikada neće slušati Đilasa, Obradovića, Jeremića i druge predstavnike opozicije.

Kako kaže, njih je video na svim do sada održanim protestima, a, iako nemaju vidljiva obeležja svojih stranaka, jasno je, kaže, koje su im namere.

„Šta treba da obuku, dres? Kao kada vi sada ne biste rekli da sam ja Aleksandar Vučić gost u emisiji, jer nemam napisano to na majici”, rekao je on.

On je podvukao da nikada neće slušati „pljačkaše koji su orobili Srbiju, oteli sve što su mogli”, prenosi Tanjug.

„Njih nikada neću da slušam i to mogu da ponovim još 5.000 puta. Neću da ih slušam, kao ni pre godinu dana kada su kao šetali protiv diktature”, naveo je Vučić.

Ponavlja da dok nema nasilja učesnici protesta policiju neće ni videti.

„To pokazuje koliko je Srbija demokratska zemlja i mnogo više od zapadnih zemalja”, kazao je predsednik.

SRBIJA I RS MORAJU DA SE DRŽE ZAJEDNO
Srbija i Republika Srpska moraju da se drže zajedno ako hoće da opstanu, istakao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naglasio da građani Srpske ne treba da slušaju one koji žele da posvađaju „dva oka u glavi”.

Vučić je, u dnevniku RTS, rekao da je reč o notornoj laži da su policajci iz Srbije poslati u Banjaluku na protest roditelja Davida Dragičevića.

„Došao sam da se obratim narodu i građanima RS sa televizije Srbije, jer znam da gledaju i znam sa koliko ljubavi gledaju u Srbiju. Došao sam da kažem da je Srbija od 2014. uložila nikada više novca i podrške u RS. Nije to davano vlastima ili opoziciji, davano je narodu, od vrtića, obdaništa, škola, osnovnih, srednjih, do učestvovanja u aukcijama, kada je novac bio potreban RS. Ukupno smo 21.550.000 evra plus još 20 miliona evra. Dakle, to nije mali novac, a i najznačajniji investitori u RS su iz Srbije”, podsetio je on, prenosi Tanjug.

Vučić je zamolio narod u RS da ne sluša laži, i one koji hoće dva oka u glavi da posvađaju.

VAŽNO DA UNAPREĐUJEMO SARADNjU SA RUSIJOM
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je poseta predsednika Rusije Vladimira Putina, 17. januara, od izuzetnog značaja za našu zemlju, jer je važno da unapređujemo saradnju sa Rusijom u svim oblastima, ekonomiji i politici, zbog naše budućnosti.

„Za nas je svakako većeg značaja, a pretpostavljam da je od značaja i za Rusiju. Predsednika Putina ćemo dobro da dočekamo, verujem da će i veliki broj građana doći da ga pozdravi”, rekao je Vučić gostujući u Dnevniku RTS.

Istakao je da će tokom Putinove posete biti potpisano 20, a možda i više, sporazuma iz različitih oblasti.

Poručio je da će Srbija da unapređuje saradnju sa Rusijom, jer je to za nas veoma važno.

„To nije bitno samo u smislu, kako to neki govore, zato što je divan Puškin i Čehov, Rubljov… Ne, za nas je to važno zbog budućnosti, zbog dobrih odnosa u budućnosti i u privredi, povećanju ruskih investicijama i svim drugim oblastima”, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Posebno je podvukao činjenicu da, u političkom smislu, Rusija podržava Srbiju u Savetu bezbednosti UN i svim drugim organima i institucijama širom sveta.

TAČI NEKA KAŽE IMENA UBICA IVANOVIĆA, ILI NEKA PRESTANE DA LAŽE
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od Hašima Tačija da kaže imena ubica Olivera Ivanovića, ako već tvrdi da su u Beogradu, ili da prestane da laže.

„Ako su u Beogradu, a vi provodite istragu, moraš da kažeš njihova imena, a mi ćemo ih uhapsiti”, rekao je predsednik Vučić za RTS povodom Tačijeve izjave da su Ivanovićeve ubice u Beogradu.

„Ti koji glumiš državu, moraš da kažeš imena ubica. Dajte nam dokaze, male dokaze, samo recite imena i prezimena i mi ćemo ih uhapsiti”, rekao je Vučić.

On je istakao da je malo reći „sram ih bilo” za one koji, ne samo u Prištini, već i one u Beogradu koji „glume” da su nečiji predstavnici na Kosovu i Metohiji, za sve njih koji, kaže, hoće da kažu da je država Srbija umešana u ubistvo Ivanovića, prenosi Tanjug.

VUČIĆ: NE ZNAM OTKUD VAŠINGTON, DOGOVOR NI NA VIDIKU
Ne znam kako je to neko smislio da sporazum Beograda i Prištine bude potpisan u Vašingtonu, ni ko mu je to rekao, ni kada, jer nikakav dogovor nije ni na vidiku, rekao je večeras za RTS predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Nema ni šta da bude da bude potpisano, da budem iskren”, ističe Vučić za RTS, podsetivši da već odavno govori da nema ničega na osnovu čega bi trebalo da se temelji optimizam o dogovoru, prenosi Tanjug.

SLEDEĆE GODINE JOŠ VEĆE PLATE I PENZIJE
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je svim građanima srećnu Novu 2019. godinu i poručio da će sledeće godine plate i penzije biti još više.

Vučić je istakao da je važno da sačuvamo stabilnost javnih finansija u čemu smo, kaže, do sada uspevali.

„Ponašali smo se disciplinovano, odgovorno, a radićemo još više i bolje i ljudi će živeti još bolje. A, imamo još toga da popravimo i promenimo kod sebe”, rekao je Vučić gostujući u Dnevniku RTS, prenosi Tanjug.

 

Izvor Fakti, 28. decembar 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u