Српски лидери из региона у Председништву положили Бадњаке

“Мир, срећа и успех за наш народ на КиМ је највећи политички изазов у 2019. години”

Премијерка Србије Ана Брнабић честитала је грађанима божићне празнике и истовремено оценила да ће највећи изазов у 2019. години бити стабилност и мир на КиМ.

“Мир, срећа и успех за наш народ на КиМ је највећи политички изазов у 2019. години”, рекла је Брнабић за ТВ Пинк, након што је заједно са представницима Срба из региона пристуствовала састанку и уношењу бадњака у зграду Председништва Србије.

У економском смислу, премијерка очекује успешну годину, што, каже, потврђује и остварени привредни раст од 4,4 одсто.

“Морамо да наставимо више и напорније да радимо у 2019. години, да радимо ефикасније”, додала је она.

Брнабић је нагласила да је што је Србија јача, више може да помогне српском народу у Републици Српској, Црној Гори, Македонији, Хрватској…

“То је посебна радост за Србију”, рекла је Брнабић и додала да се таква порука могла чути и на данашњем састанку уприличеном поводом Божића.

Додала је да се Александар Вучић, и као председник, а и као премијер увек трудио да окупи све Србе из региона на једном месту, како би разговарали о томе како Србија може да им помогне.

“Како можемо да радимо заједно, да не изгубимо српско име и презиме. То није уперено ни против кога, али је важно да ми радимо заједно да би сви Срби, где год живели, имали мир, срећу и успех”, рекла је Брнабић.

Божићне празнике, додала је, проводи у кругу породице и свима пожелела здравље, срећу, успех и мир у 2019. години.

 

Извор Танјуг/Б92, 06. јануар 2019.