Dačić o Vučićevoj kritici: Ne brine njega SPS

“Vređa me da, posle svega što sam zajedno uradio s Vučićem, uopšte odgovaram na takva pitanja”

Predsednik SPS Ivica Dačić odbacio kao neosnovane sumnje u pouzdanost te stranke kao partnera u vladajućoj koaliciji sa SNS.

Predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić kritikovao je, u autorskom tekstu u prazničnom, božičnom broju Kurira, ljude u sopstvenoj partiji, ali i neimenovane koalicione partnere za navodno “šurovanje sa opozicijom”.

“I ne interesuju me njihove (opozicija) kombinacije s nekim ljudima iz moje partije, pojedinim koalicionim partnerima koji već razmišljaju kako bi ponovo mogli da budu jezičak na vagi i opet promene stranu”, napisao je Vučić.

Dačić je rekao da je “sto puta rekao da Vučić ne brine za SPS”, već da brine za ljude sa svoje liste i iz svoje stranke.

“Oni i bez nas imaju većinu, ali tako je napravio listu da bez njegovih partnera sa liste, on nema većinu u parlamentu, a oni mu ništa značajno nisu doneli u broju birača. Tako da bi bilo bolje da obrati pažnju na njih, a i na ljude iz svoje stranke”, rekao je Dačić.

“Vređa me da, posle svega što sam zajedno uradio s Vučićem, uopšte odgovaram na takva pitanja”, istakao je lider SPS-a, koji je i miinistar spoljnih poslova Srbije.

 

Izvor Tanjug/B92, 08. januar 2019.