Sin poslanika HDZ-a objavio sliku ustaše s glavom Srbina

Ivan Đakić, sin poslanika HDZ-a u Saboru Josipa Đakića, na Fejsbuku je Srbima čestitao Božić slikom ustaše koji drži odrubljenu glavu Srbina

Ivan Đakić, sin poslanika HDZ-a u Saboru Josipa Đakića, na Fejsbuku je Srbima čestitao Božić slikom ustaše koji drži odrubljenu glavu Srbina, piše hrvatski portal Indeks.

Sin poslanika HDZ-a objavio je sliku ustaše koji drži odrubljenu glavu Srbina i napisao: “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić”.

Dvadesetdvogodišnji Ivan je sliku objavio baš danas, na sam praznik.

Fotografija koju je mladi Đakić objavio, kako navodi Indeks, prikazuje “jednog od ustaških koljača iz Jasenovca”.

Đakić je novinarima Indeksa, odmah pošto su ga pozvali, priznao da je objavio fotografiju i pokušao da se opravda.

“Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić”, rekao je Đakić Indeksu.

U međuvremenu, Hrvatska demokratska zajednica saopštila je da najoštrije osuđuje objavljivanje fotografije ustaše sa odrubljenom glavom Srbina i najavila da će protiv sina poslanika Josipa Đakića, Ivana, koji je objavio spornu fotografiju, pokrenuti disciplinski postupak.

“Povodom današnje objave Ivana Đakića na njegovom privatnom Fejsbuk profilu, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost. Nadležna stranačka tela pokrenuće odgovarajući disciplinski postupak zbog ovakvog ponašanja”, navodi se u saopštenju HDZ-a.

 

Izvor Indeks/Tanjug/RTS, 07. januar 2019.