Novosti: Patriotske snage uz pomoć SNS organizuju doček Putina ispred Hrama

Danas: Cilj skupa je da se zada kontraudar opoziciji

Ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, predsednika Rusije Vladimira Putina, koji 17. januara dolazi u posetu Srbiji, trebalo bi da dočeka više od 70.000 ljudi, saznaju Večernje novosti. Skup, kako navode, organizuju “patriotske snage” uz podršku SNS.

Prema saznanjima Večernjiih novosti, doček će organizovati nevladin sektor i “patriotske organizacije”, a podršku će im, kako se očekuje, dati i vladajuća partija – Srpska napredna stranka.

Izvori Novosti prenose da je planirano da se učesnici okupe na Trgu Republike i krenu zajedno prema Vračarskom platou kako bi stigli u trenutku kada u Hram Svetog Save bude dolazio i lider Ruske Federacije.

Zamisao organizatora je da na ovaj način iskažu poštovanje prema prvom čoveku Rusije koji je, kako navode, veoma zaslužan za učvršćivanje prijateljskih veza između dve države, ali i zahvalnost za podršku u međunarodnoj areni kada je reč o Kosovu.

Prema saznanjima lista Danas, opštinskim odborima SNS-a širom Srbije su iz centrale stranke poslate “kvote“, tako da je niškim naprednjacima navodno naređeno da na skup ispred Hrama dovedu oko 3.000 ljudi, a kragujevačkim 2.500.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Danas navodi da cilj skupa ispred Hrama nije nije iskazivanje gostoprimstva ruskom predsedniku, već namera predsednika Srbije i lidera SNS-a Aleksandra Vučića da “zada kontraudar opoziciji” koja dan ranije održava proteste povodom godišnjice ubistva jednog od lidera Srba na Kosovu Olivera Ivanovića.

 

Izvor Večernje novosti/Danas/N1, 10. januar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u