Новости: Патриотске снаге уз помоћ СНС организују дочек Путина испред Храма

Данас: Циљ скупа је да се зада контраудар опозицији

Испред Храма Светог Саве у Београду, председника Русије Владимира Путина, који 17. јануара долази у посету Србији, требало би да дочека више од 70.000 људи, сазнају Вечерње новости. Скуп, како наводе, организују “патриотске снаге” уз подршку СНС.

Према сазнањима Вечерњиих новости, дочек ће организовати невладин сектор и “патриотске организације”, а подршку ће им, како се очекује, дати и владајућа партија – Српска напредна странка.

Извори Новости преносе да је планирано да се учесници окупе на Тргу Републике и крену заједно према Врачарском платоу како би стигли у тренутку када у Храм Светог Саве буде долазио и лидер Руске Федерације.

Замисао организатора је да на овај начин искажу поштовање према првом човеку Русије који је, како наводе, веома заслужан за учвршћивање пријатељских веза између две државе, али и захвалност за подршку у међународној арени када је реч о Косову.

Према сазнањима листа Данас, општинским одборима СНС-а широм Србије су из централе странке послате “квоте“, тако да је нишким напредњацима наводно наређено да на скуп испред Храма доведу око 3.000 људи, а крагујевачким 2.500.

Позивајући се на неименоване изворе, Данас наводи да циљ скупа испред Храма није није исказивање гостопримства руском председнику, већ намера председника Србије и лидера СНС-а Александра Вучића да “зада контраудар опозицији” која дан раније одржава протесте поводом годишњице убиства једног од лидера Срба на Косову Оливера Ивановића.

 

Извор Вечерње новости/Данас/Н1, 10. јануар 2019.