Филип Давид: Србија је главни узрок нестабилности нашег дела света!

"Ситуација се није битно изменила у односу на деведесете године, матрица је иста, обмане су сличне"

Неки у Србији још не могу да схвате и помире се са тим да је Црна Гора независна држава, каже угледни београдски књижевник Филип Давид.

Истиче да у Србији постоји дубоки несклад између стварног живота и политичке пропаганде.

Говорећи о томе ко квари односе између Црне Горе и Србије, Давид за Побједу каже да „какви ће односи бити, много више зависи од Србије него од Црне Горе“, преноси РТЦГ.

„Србија је, мора се то рећи, са низом својих нерешених унутрашњих и спољних питања, главни узрок нестабилности овог нашег дела света. Погледајте само какве односе српске власти имају са својим суседима. Ни са једним од суседа ти односи нису задовољавајући. Српска власт мора да се упита зашто је тако. Неће бити да је Србија баш у свему у праву, како тврди званична пропаганда. Прије би се рекло је управо супротно“, казао је Давид.

Саговорник Побједе сматра, између осталог, и да постоји „дубоки несклад између онога што је стварност и слике која се ствара о тој стварности“.

„Несклад између стварног живота и политичке пропаганде. Под утицајем контролисаних медија и политичке демагогије добар део народа више верује лажима и полуистинама него сопственим очима. У том погледу ситуација се није битно изменила у односу на деведесете године, матрица је иста, обмане су сличне. Како се може говорити о неком значајном побољшању стандарда кад већина становника Србије има мизерне плате, а преко милион пензионера прима мизерне пензије. Оно што посебно забрињава није само та материјална беда, него то што под руку са њом иде огромна количина корупције, острашћености, примитивизма и простаклука”, рекао је Давид.

 

Извор Данас, 13. јануар 2019.