Вучић: Избори зависе од опозиције, једна реч и биће их

Закони ће у Србији бити мало строжи него у Немачкој или Аустрији, у свим сегметнима – од прве акције полиције до политике извршења казне, најавио је Вучић

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да евентуално одржавање ванредних избора зависи од опозиције и да ће их бити ако их затраже.

“Избори зависе од њих, једну реч да кажу и биће их”, рекао је Вучић данас у Лесковцу и додао: “Победићемо их убедљиво”.

Председника Србије Александра Вучића дочекало је данас испред фабрике “Аптив Пакард” у Лесковцу неколико десетина градских чиновника иако је раније био припремљен организованији и масовнији дочек Лесковчана.

Како је агенцији Бета незванично речено у Градској управи, од организованог доласка грађана на отварање те фабрике одустало се по жељи самог Вучића који је како су навели, рекао да народ “не треба да се смрзава”.

ВУЧИЋ: ОЧЕКИВАО САМ НАПАДЕ ЗБОГ НАЈАВЉЕНИХ ОШТРИЈИХ МЕРА КАЗНЕНЕ ПОЛИТИКЕ
Председник Александар Вучић каже да је очекивао нападе дежурних критичара због оштријих мера казнене политике које је најавио, али да му је важније шта каже “обичан” народ, те да смо на путу да донесемо добре законе и да ће и у Србији криминалци убудуће озбиљније да одговарају.

Упитан да ли је очекивао нападе на друштвеним мрежама након најаваљених мера, Вучић је одговорио:

“Јесам. Није ми то важно. Све сам то очекивао. Напади ће бити много жешћи, снажнији, организованији…Нисте ваљда очекивали да се они помире са тим?”.

Не може, каже, да говори шта се све иза тога крије, али је навео да га интересује шта каже “обичан народ”.

“А, лидери, они који су разорили земљу и који ни у овај град нису довели ниједну инвестицију… Је л’ знате неку фабрику да су раније довели овде? Да нисам неку промашио успут? Или су можда довели у неко место јужно од Лесковца? Ма, какви, није им на памет. Било је само – ајде руке наше, трпајте у сопствене џепове колико можете и то је то”, рекао је Вучић.

Додао је да је поносан на фабрике, али и на то што смо на путу да донесемо добре законе, какви постоје у Немачкој и Аустрији.

“Када им се не исплати да убијају по Немачкој и Аустрији, неће им се исплатити ни у Србији”, указао је.

Како је рекао, закони ће у Србији бити још мало строжи него у Немачкој или Аустрији, у свим сегметнима – од прве акције полиције до политике извршења казне, макар за нијансу, јер, каже, морамо да учимо од најбољих.

“А, то што су били смислили у претходном периоду – код нас све може, казне да буду мале, јер то тако каже Савет Европе, кажу сви стручњаци о заштити људских права… То сад – пут путујем и носите то својој кући, у Србији то више не може. Овде ће криминалци много озбиљније да одговарају”, закључио је Вучић.

ВУЧИЋ ПОВОДОМ УВРЕДА НА РАЧУН МИЛЕНЕ ИВАНОВИЋ: НЕ РАЗУМЕМ ТО ЛУДИЛО
Председник Србије Александар Вучић рекао је, поводом најновијих увреда на рачун Милене Ивановић, супруге убијеног Оливера Ивановића, да ту врсту лудила и мржње никада није разумео, али да опозиција треба да зна да увредама ништа неће моћи да промени.

На питање новинара да прокоментарише изјаву Жељка Веселиновића, Ђиласовог одборника у београдској скупштини, који је за Милену Ивановић рекао да је ђаво, он каже:

“Они сваки дан говоре да их неко вређа, само, ја нисам ни за кога од њих рекао да је издајник, а они то за мене кажу на дневном нивоу 50 пута, битанга, лажовчина, издајник, мајмун…све су то њихове речи за мене. Много су паметни. Пошто не могу да кажу коју су то фабрику отворили у Лексовцу онда мисле да ће силином увреда нешто да промене. Не могу да вам објасним колико се тресем од страха од њихових увреда”, рекао је Вучић.

То је, додаје он, ситница.

“И још онда тобож кукају како неко њих вређа, а онда почну да вређају жене и не само то, већ је нешто друго ту у питању”, рекао је и додао:

“Ви говорите жени која је изгубила супруга и и оца свога детета, ви њој говорите да би против неког требало да протестује, а она неће. Али, ви хоћете, пошто ви то знате и осећате боље од ње. Да ли то има било какве везе са памећу. Кажете да је ђаво, јер неће да буде са вама”, упитао је он.

Како је додао, зато им је крива и Ружица Ђинђић, јер неће да шета са њима, свако је крив и они (опозиција) мисле да имају право на море увреда на дневном нивоу.

“Задржите се на томе да сте развалили мене, уништили сте нас”, рекао је он.

Вучић је навео да људе не занима шта ко виче, већ фабрике и ко се брине за њих.

“Када су прошли кренули са протестима у поновљеним круговима председничких избора, добио сам 20 одсто гласова више него седам дана пре тога, кад су завршавали са тим протестима четири месеца касније имали смо градске изборе на којимa смо добили за 20 одсто гласова више, а они за 40 одсто мање. Је л’ мислите да су људи фасцинирани тиме шта неко виче? Људе интересују фабрике, живот, ко се бори за њих а не само за себе”, закључио је Вучић.

Он је још рекао да ће МУП проценити да треба да се изврши безбедносна провера и да се заштите и Милена Ивановић и њено дете.

 

Извор Танјуг/Вечерње новости, 14. јануар 2019.