Испред Храма Светог Саве 120.000 грађана на скупу подршке Путину

Према проценама полиције на улицама у близини Храма Светог Саве, као и на самом платоу, тренутно се налази између 120.000 и 125.000 грађана

Испред Храма Светог Саве стигла је колона људи која је из центра Београда кренула на скуп подршке председнику Русије Владимиру Путину, а грађани у великом броју и даље пристижу на плато из свих околних улица.

Колоне људи долазе од Славије, где фонтана светли у бојама српске и руске заставе. Окупљени држе заставе Србије и Русије, велики транспарент „Србија и Русија заувек пријатељи” и „Један од 300 милиона”, и слике српског и руског председника Александра Вучића и Владимира Путина уз транспаренте „Увек уз свој народ”.

Испред Храма Светог Саве постављени су велики видео бимови на којима се емитују кадрови обраћања Вучића и Путина током данашње конференције за новинаре, преноси Бета.

Улични продавци са покретним мини тезгама продају беџеве са ликом Владимира Путина за 150 динара и заставе Србије за 200 динара.

У колони која је дошла од Теразија до Карађорђевог парка присутни су бубњари и кола са озвучењем са којег се емитује руска музика.

У улицама Кнеза Милоша и Немањиној паркиран је велики број аутобуса са регистрацијама градова широм Србије.

КОД ХРАМА ИЗМЕЂУ 120.000 И 125.000 ГРАЂАНА
Према проценама полиције на улицама у близини Храма Светог Саве, као и на самом платоу, тренутно се налази између 120.000 и 125.000 грађана, рекао је начелник Полицијске управе за Град Београд Милан Станић.

„На скуп су дошли људи из свих крајева Београда, али и целе Србије, а све се тренутно одвија без икаквих проблема”, додао је Станић за Танјуг.

Станић је рекао да су припадници МУП-а, у сарадњи са другим државним органима, предузели су све неопходне мере безбедности како би скуп, али и цела посета председника Русије Владимира Путина протекла у најбољем могућем реду.

„Имајући у виду да се оволики број људи окупио на улицама, дошло је до измене режима саобраћаја у појединим улицама у центру Београда, те стога апелујемо на све грађане за мало стрепљења и разумевања”, рекао је Станић, преноси Танјуг.

 

Извор Политика, 17. јануара 2019.