Vešala na protestu opozicije u Beogradu (FOTO)

Slika bez presedana zabeležena u momentu kada se povorka demonstranata kretala Ulicom srpskih vladara

Tokom devetog protesta dela opozicije “Jedan od pet miliona”, koji se održava u Beogradu, izbio je incident u kojem su se učesnici fizički sukobili sa pripadnicima levičarske organizacije Marks 21.

Reč je o grupi studenata sa kojom se ne tako davno verbalno sukobio i lider Saveza za Srbiju, upućujući im psovke.

Nije bilo teže povređenih u večerašnjem incidentu, ali je tokom šetnje demonstranata, uočen jedan detalj koji nikako ne doprinosi političkom dijalogu u Srbiji. Naime, jedan od učesnika šetnje u rukama je nosio vešalo, kao metaforu šta će se desiti političkim rivalima ukoliko “građanska opcija” dođe na vlast. Slika bez presedana zabeležena je u momentu kada se povorka demonstranata kretala Ulicom srpskih vladara. Prethodno su se skupu na platou kod Filozofskog fakulteta obratili bivša rektorka Beogradskog univerziteta Marija Bogdanović, predstavnica udruženja malinara Slađana Stanković i muzičar Marko Šelić Marčelo. Medju okupljenima bili su i lideri SZS Dragan Đilas, Boško Obradović, Borko Stefanović, Janko Veselinović…

Na skupu je zatražena ostavka ministra prosvete Mladena Šarčevića, zbog “omalovažavanja ljudi iz akademske zajednice koji su podržali proteste”. Inače, taj stav prvog čoveka resora prosvete javno je osudio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Izvor Večernje novosti, 03. februar 2019.

Pratite nas na YouTube-u