Идентификовани младићи који су носили импровизована вешала

МУП: Идентификовани младићи присталице СзС и Двери

Полиција је идентификовала двојицу младића који су носили импровизована вешала на протесту у суботу у Београду, сазнаје РТС.

Због великог узнемирења јавности, полиција је јуче најавила интензивну потрагу за лицима која носили вешала улицама Београда.

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да део опозиције који протестује не поштује ниједан другачији став и да, у немогућности да одговоре на резултате владе, воде политику линча.

“Иза нас је јако тежак викенд. У суботу су се појавила вешала на улицама, та немоћ прераста у агресију, то је политика линча. Изузетно је тешко радити у оваквим условима. Дошли смо до тога да они износе вешала на улице, а данас су под пуном ратном опремом претили сину председника државе Александра Вучића”, рекла је Брнабићева синоћ гостујући на ТВ Пинк.

На друштвеним мрежама у недељу појавиле су се фотографије са протеста у Београду од суботе на којима се виде вешала на стубу који носи један од учесника протеста, преноси РТС.

ПОПОВИЋ ИВКОВИЋ: ИДЕНТИФИКОВАНИ МЛАДИЋИ ПРИСТАЛИЦЕ СзС И ДВЕРИ
Државна секретарка у МУП-у Србије Биљана Поповић Ивковић потврдила је данас да су идентификовани младићи који су носили импровизована вешала на протестима у суботу у Београду и да се ради о присталицама покрета Двери и Савеза за Србију.

Она је за ТВ Пинк рекла и да ће од те двојице младића бити узете изјаве.

Поповић Ивковићева је рекла и да је ухапшена и особа наоружана аутоматским оружјем која је претила вешањем сину председника Србије Александра Вучића.

Осим њега, ухапшена је и особа која је претила ћерки и сину председника државе, преноси Танјуг.

ЂУРИЋ: ВЕШАЛА НА ТЕРАЗИЈАМА ВРЕЂАЈУ ОСЕЋАЊА ГРАЂАНА
Потпредседник Српске напредне странке и директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић оценио је да ношење вешала на протестима у Београду вређа најдубља осећања грађана и да је невероватно да неко то себи допусти.

„Вешала на Теразијама, после 1941. године, нешто је што вређа најдубља осећања свих наших грађана и невероватно је да је неко тако нешто у политичком смислу себи допусти”, рекао је Ђурић за ТВ Прва.

Он је нагласио да не прихвата тезу да се то у тренутку десило и да сви који су пратили протесте или били тамо знају да се вешала ношена током читаве шетње.

„Носили су их јер немају никакав политички програм, јер је то суштина њихове политичке поруке – агресија”, оценио је Ђурић.

Он је поводом претњи сину председника Србије рекао да неким круговима не одговара то што Александар Вучић консолидује Србију и онда желе да његову породицу учине метом.

„Они знају ко им највише смета у Србији и мислим да те претње нису нимало наивне. Осим што су у политичком смислу недопустиве, треба да добију свој правосудни епилог”, истакао је Ђурић, преноси Танјуг.

 

Извор Политика, 04. фебруар 2019.