Лукашенко отказао пут у Минхен и отишао с Путином у Сочи

Председник Белорусије је требало да се појави у Минхену али је због згуснутог распореда отказао пут и отишао у Сочи код Путина

Председник Белорусије Александар Лукашенко морао је да откаже путовање у Минхен због густог распореда и преговора са председником Русије Владимиром Путином у Сочију, саопштио је портпарол Министарства спољних послова Белорусије Анатолиј Глаз.

„Председник Лукашенко је добио позив за учешће на 55. Минхенској конференцији о безбедности, која ће се ове године одржати од 15. до 17. фебруара. Организатори конференције позвали су председника државе да учествује у дискусији 16. фебруара на тему ’Односи Исток—Запад‘“, изјавио је Глаз.

Лукашенко је требало да наступи заједно са председником Азербејџана Илхамом Алијевом, председником Украјине Петром Порошенком, премијером Грузије Мамуком Бахтадзеом и генералним секретаром ОЕБС-а Томасом Гремингером.

„Међутим, у последњем тренутку су се догодила преклапања у распореду. Због потребе да се реше важна питања белоруско-руских односа током преговора са председником Русије Владимиром Путином у Сочију, учешће председника Белорусије на Минхенској конференцији овог пута није било могуће“, појаснио је Глаз.

Раније су председници Русије и Белорусије заједно били на скијању у Сочију.

 

Извор Спутњик, 15. фебруар 2019.