Nogo isključen iz Dveri

Nogo je izjavio da sebe i dalje smatra pripadnikom Dveri i da je odluka Disciplinske komisije „nezakonita, nepostojeća i svakako politička”

Dveri su iz svojih redova isključile narodnog poslanika Srđana Noga, zbog kontinuiranog kršenja odluka organa tog pokreta.

Kako se navodi u saopštenju, doneta je odluka da Nogo bude isključen iz Pokreta zbog kontinuiranog delovanja suprotno donetim odlukama najviših organa Pokreta, čime je grubo prekršen Statut.

„Disciplinska komisija je zaključila da su delovanje Srđana Noga i radnje koje je preduzimao u bliskoj prošlosti ozbiljno ugrozile ugled Pokreta, urušile osnovne programske ideje istog i bile suprotne odlukama najviših organa Pokreta. Zbog svega navedenog Disciplinska komisija je odlučila da on ne može više biti član Pokreta i od sada svaki njegov nastup ne predstavlja stav, niti politiku Dveri”, piše u saopštenju, prenosi Tanjug.

NOGO: POLITIČKA ODLUKA JER SMETAM DVERIMA
Srđan Nogo je izjavio da sebe i dalje smatra pripadnikom Dveri i da je odluka Disciplinske komisije da ga isključi iz pokreta „nezakonita, nepostojeća i svakako politička” i da je ključni razlog za takav postupak u tome što ima „izuzetno veliku podršku unutar stranke” zbog čega njena „vladajuća garnitura” želi da ga ovako eliminiše.

Nogo je, u izjavi agenciji Beta, rekao da disciplinski postupak nije ni vođen ni pokrenut u skladu sa statutom i pravilnikom Dveri, kao i da je prekršen zakon, tako da mu ostaje mogućnost da podnese žalbu Predsedništvu Dveri, ili pokrene sudski spor i podnese krivičnu prijavu.

On je rekao da će „reagovati” jer se zalaže za poštovanje zakonitosti i oceni da se „na žalost kod nas političari ponašaju kao da su stranke njihova lična imovina”.

Na pitanje da li će preći u neku drugu stranku, on kaže da nema nameru da pristupa postojećim strankama jer je samo u Dverima, od svih aktuelnih stranaka, video alternativu i želju da se menja celokupan sistem.

Prema njegovim rečima, ako su Dveri odustale od onog za šta su se zalagale, on nema nameru da odustane od toga i nastaviće da se bori.

„Daću sve od sebe da se borim za ideje koje promovišem već sedam godina”, rekao je Nogo, navodeći da će promovisati ideje zbog kojih su Dveri ušle u politiku.

On kaže da od toga „nije odstupio niti jednom svojom izjavom niti potezom” i da to će nastaviti da radi, prenosi Beta.

Na pitanje da li ostaje poslanik, on kaže da su „za njega glasali građani na izborima i da je on jedan od onih koji su stvarali Dveri i bio nosilac tih ideja”, kao i da sebe smatra nastavljačem te politike.

Nogo je rekao da će nastaviti da dolazi na proteste, a na pitanje da li će nešto da menja u svojim nastupima, on kaže da „svaka njegova koreografija služi da privuče pažnju i ukaže na pogubno stanje u kojem živimo”.

„Svakako neću odustati od takvih manira, a videćemo šta spremam dalje, nemam još neku ideju ali spremam neka zanimljiva iznenađenja”, rekao je Nogo.

 

Izvor Politika, 19. februar 2019.

Pratite nas na YouTube-u