Весељи: Хајде да се сви у региону окупимо против Србије

Он је лично спреман да се суочи са Србијом, те позива Македонију и Црну Гору, сада чланице НАТО, да се “сви окупе против Србије”

Председник опозиционе ДПК и председник парламента Кадри Весељи изјавио је да се нада да више нема потребе за ратом на Косову.

Он је, каже, лично спреман да се суочи са Србијом, те позвао Македонију и Црну Гору, сада чланице НАТО, да се “сви окупе против Србије”.

“Ја ћу се суочити са Србијом као што сам се суочио пре 20 година. Иншала (Ако да Бог), више неће бити борбе. Једанаеста годишњица независности је управо завршена. Сачувај Боже да Србија пробије границу Косова, не верујем да бих могао да останем код куће. Не желим Господе Боже да се то деси, боље да ја онда настрадам него војник КБС”, рекао је Весељи синоћ гостујући у емисији Рубикон на КТВ.

Весељи каже да ни на који начин не жели да удовољи жељама Србије, али да ниједним својим гестом неће дестабилизовати стање на Косову.

“Нисам у политици да се такмичим у томе да ли је јачи Хашим (Тачи), Иса (Мустафа) или Рамуш (Харадинај), ја сам само против Вучића”, поручио је Весељи уверен да приштинска влада никада неће пасти због захтева Србије и због наметнуте таксе на српску робу.

Приштина, према његовим речима, треба да слуша САД, које желе да зауставе руски утицај на Балкану.

“Македонија и Црна Гора су у НАТО, ми нисмо, хајде да се сви окупимо против Србије”, позвао је Весељи.

 

Извор Танјуг/Б92, 21. фебруар 2019.