“Немамо луксуз да чекамо воз за ЕУ”

“Свако изоловање Балкана од Европске уније гура читав наш регион у нове неизвесности”, закључује Зорана Михајловић

Србија и читав регион јесу део Европе, изјавила потпредседница владе Зорана Михајловић, коментаришући изјаву француске министарке задужене за ЕУ.

Србија жели мир и сарадњу са суседима, жели да дели и буде део европских вредности и радимо на томе да спроведемо све европске стандарде, превасходно у интересу својих грађана, рекла је Михајловићева.

Она је у саопштењу за медије навела да је уверена да Србија и читав наш регион имају вредности којима могу да допринесу Европској унији, једнако како “свима нама недостаје примена стандарда како бисмо наше земље учинили још ефикаснијим за њихове грађане”.

“Зато укидање и занемаривање европске перспективе Србији и осталим земљама југоисточне Европе представља врло непромишљену и кратковиду одлуку, а свако изоловање Балкана од Европске уније гура читав наш регион у нове неизвесности”, закључила је Михајловићева.

Упозорила је, међутим, да као што неће да одустане од ЕУ, Србија мора да настави да живи и развија се и поручила: “Грађани Србије морају да живе. Ми немамо тај луксуз да време проводимо у чекаоници чекајући воз за Европску унију који се у догледно време, ипак, неће појавити”.

 

Извор Танјуг/Б92, 26. фебруар 2019.