„Nemamo luksuz da čekamo voz za EU“

„Svako izolovanje Balkana od Evropske unije gura čitav naš region u nove neizvesnosti“, zaključuje Zorana Mihajlović

Srbija i čitav region jesu deo Evrope, izjavila potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, komentarišući izjavu francuske ministarke zadužene za EU.

Srbija želi mir i saradnju sa susedima, želi da deli i bude deo evropskih vrednosti i radimo na tome da sprovedemo sve evropske standarde, prevashodno u interesu svojih građana, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je u saopštenju za medije navela da je uverena da Srbija i čitav naš region imaju vrednosti kojima mogu da doprinesu Evropskoj uniji, jednako kako „svima nama nedostaje primena standarda kako bismo naše zemlje učinili još efikasnijim za njihove građane“.

„Zato ukidanje i zanemarivanje evropske perspektive Srbiji i ostalim zemljama jugoistočne Evrope predstavlja vrlo nepromišljenu i kratkovidu odluku, a svako izolovanje Balkana od Evropske unije gura čitav naš region u nove neizvesnosti“, zaključila je Mihajlovićeva.

Upozorila je, međutim, da kao što neće da odustane od EU, Srbija mora da nastavi da živi i razvija se i poručila: „Građani Srbije moraju da žive. Mi nemamo taj luksuz da vreme provodimo u čekaonici čekajući voz za Evropsku uniju koji se u dogledno vreme, ipak, neće pojaviti“.

 

Izvor Tanjug/B92, 26. februar 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u