Захарова: Пропаганда Запада пресудила у бомбардовању СРЈ

“Управо је те 1999. године НАТО сахранио међународно право у Европи”

Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова рекла је да је западна пропаганда била пресудна у доношењу одлуке да се СР Југославија бомбардује 1999. године.

Како је навела Захарова, у медијима се много месеци вртела хистерична кампања о наводним масовним репресијама над Албанцима, док се прећуткивало о терористичким активностима косовских бораца и њиховим злочинима, укључујући и киднаповање људи са циљем незаконите трговине органима, преноси Спутњик.

„Ниједан трилер не може да се упореди са ужасима који су се дешавали на тим просторима”, истакла је портпаролка.

Захарова је рекла да је повод за бомбардовање било убиство цивила у Рачку, што су пренели сви могући западни медији и све структуре НАТО и ЕУ, иако се потом испоставило да то уопште нису били цивили, већ преобучени косовски борци.

„Резултат пропагандне кампање – оружана агресија против европске државе и фактичко отуђивање дела територије употребом војне силе. Управо је те 1999. године НАТО сахранио међународно право у Европи”, нагласила је Захарова.

Након тих дешавања свака тврдња западних земаља да се негде користи пропаганда или не поштује слобода речи може се сматрати нескривеним лицемерјем, закључила је Захарова, преноси Танјуг.

 

Извор Политика, 01. март 2019.