Albanci posle pobede u Tuzima skandirali “OVK” (VIDEO)

“Svako dalje zatvaranje očiju pred stvaranjem ’velike Albanije‘ može dovesti do ugrožavanja mira i stabilnosti u regionu“, upozorava Dačić

Na proslavi pobede albanske koalicije na prvim lokalnim izborima u Tuzima zavijorila se zastava OVK, prenosi Sputnjik. Međutim, kako javljaju crnogorski mediji, začulo se i skandiranje svih prisutnih ovoj terorističkoj organizaciji, o čemu svedoče i video-snimci dostavljeni portalu Volim Podgoricu, piše Sputnjik.

Inače, kosovski lideri Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji čestitali su liderima albanskih partija na izbornom rezultatu ostvarenom u crnogorskoj opštini Tuzi.

 

Izvor Sputnjik/B92, 4. mart 2019.

DAČIĆ: SVE JE JASNO
Prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da su skandiranje imena terorističke Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i izjave iz Prištine o svealbanskoj pobedi, povodom izbora u crnogorskoj opštini Tuzi, najbolja potvrda velikoalbanske politike.

„Valjda je svima jasno da nije ugrožen samo teritorijalni integritet Srbije, već i Crne Gore, Severne Makedonije i Grčke. Svako dalje zatvaranje očiju pred stvaranjem ’velike Albanije‘ može dovesti do ugrožavanja mira i stabilnosti u regionu“, upozorio je Dačić u izjavi Tanjugu.

On je naglasio da „brižni“ predstavnici međunarodne zajednice ne propuštaju priliku da svet plaše „velikom Srbijom“, a iza leđa stvaraju „veliku Albaniju“.

„I onda se žale kad Srbija govori o dvostrukim standardima“, konstatovao je Dačić.

Pristalice albanskih partija u podgoričkoj opštini Tuzi, koju naseljavaju većinom Albanci, sinoć su pobedu na lokalnim izborima proslavili povicima „UČK“ (OVK) i uz zastave Albanije.

 

Izvor Sputnjik, 04. mart 2019.