Вучић: Од сад ће истог секунда бити приведен свако ко примени силу

Вучић је, у интервјуу Пинку, рекао за политичке противнике да имају фрустрације, јер не могу да га победе ни у једном селу

Александар Вучић је више пута је истакао, на ТВ Пинк, да насиље више неће бити дозвољено, и да ће сви који прибегну насиљу бити приведени истог тренутка. Вучић је поручио грађанима да не треба да се плаше никога, јер нигде више неће бити дозвољено насиље.

“Истог секунда биће приведени сви који примене силу. По том питању више неће бити разговора“, рекао је он.

Вучић је, у интервјуу Пинку, рекао за политичке противнике да имају фрустрације, јер не могу да га победе ни у једном селу. Он је, упитан да прокоментарише људе који су против њега, а саветују македонског премијера Зорана Заева и друге, да када се говори о послу поставља само питање да ли га ради добро или на лош начин, да ли раде у интересу земље или не, као и за и против своје земље.

“Не постоје лични односи. Они немају бог зна какву личну мржњу. Имају само фрустрације“, подвукао је Вучић.

Подсетио је да је пре четири године Ђорђе Вукадиновић рекао да је почео пад Вучића пошто је опозиција победила у два села, а сада када је СНС победио то, каже, нису ни објавили.

“Не могу да победе нигде, ни на једним изборима“, подвукао је он.

Истакао је да знају да не могу да добију поверење народа и зато имају такву врсту фрустрације. Пренео је да је против њега направљена коалиција тајкуна, да је подигнута медијска машинерија. Што се данашњег дана тиче, рекао је да су се неки људи у Председништву уплашили.

“Гледао сам људе у Председништву. Било је храбрих, али и оних који су се уплашили. Ради се о обичним људима, професионалцима, који су били ту и пре мене. Они су се тресли од страха. Ишао сам од канцеларије до канцеларије и рекао да не треба да се плаше“, пренео је он.

“НЕМА НОВОГ 5. ОКТОБРА”
Вучић је рекао да на протестима који се одржавају нема ничега што би личило на 5. октобар 2000. године, јер су људи тада мислили да излазе да бране вољу народа, док се они који данас протестују боре – против народне воље.

“Овде нема ништа што би личило на 5. октобар. Ја нисам фасциниран тим датумом, ни најмање, поготово не због линчовања Милановића, Комракова… Али, поштујем људе који су мислили да излазе да бране вољу народа. Ови данас се боре против воље народа, они само неће вољу народа”, рекао је Вучић за ТВ Пинк. Како је рекао, данас су скупили и показали тобож неки велики протест, а скупили су 1.023 људи.

“И да је било 12.300 људи…, али није. Било их је данас 1.023 и са тим се понашају – ми смо богови, ми ћемо да уређујемо шта хоћемо…”, приметио је.

Вучић је истакао да се данас у свету догађа трагедија која подразумева да колико год да их је мало, ако су хулигани, силеџије и батинаши могу све, али да то у Србији не може.

“Не знам где може, али у Србији не може. Та одлука се у Србији доноси на изборима. Мораћете, господо, да победите на изборима”, рекао је Вучић. Како је рекао, у медијима Драгана Ђиласа и Драгана Шолака могу да се виде и чују само лажи, сваког дана, попут оне да је побегао кроз тајни пролаз из Председништва.

“Они полазе од себе. Тадић зна да има излаз из Председништва, ја не знам куда, али су ми рекли да има”, додао је.

Председник је истакао да је људима из обезбеђења данас рекао да није погнуо главу у Сребреници, односно да је погнуо главу пред жртвама, јер је то сам хтео, али не пред каменицама, батинањем и флашама.

“Ја сам се већ био поздравио са животом тада.. и данас сам био спреман на то и нисам ни за милиметар хтео да се померим”, подвукао је председник.

Како је рекао, данас у почетку није ни било полиције код Председништва, а онда их је било свега 40 – 50 припадника полиције.

“А, изашао сам међу њих око 40-50, који су нешто викали. Рекао сам им у лице, да сам пред њима и да немају храбрости. Али, то су исекли. То им се није свидело на њиховим медијима”, рекао је Вучић.

Он је додао да зна Ђиласа, Јеремића и Обрадовића много година и да су они, каже, увек могли да учествују у стварима “када лежи човек на улици, онда да га шутну и ништа друго и другачије да направе”.

“Погледајте данас кад су њих петорица окружили једног полицајца. Ђилас му каже да га буде срамота. Њега да буде срамота, који ради поштено за 60.000 динара? А, тебе није срамота што си украо 500 милиона евра грађана?”, рекао је Вучић.

“СМЕШНО МИ ЈЕ КАДА ВИЧУ ВУЧИЋУ ПЕДЕРУ”
Он је додао да држава бројним пројектима ствара услове за реиндустријализацију Србије – отварањем фабрика, развијањем железнице, гасификацијом и премрежавањем земље аутопутевима и да се зато ничег не плаши, јер има резултате који се ничим не могу избрисати. У потпуности стварамо услове за реиндустријализацију Србје, нагласио је Вучић гостујући на Пинку.

“Зашто се не плашим? Ово ничим не можете да избришете, никаквим лажима, бесмислицама. Ово су резултати. Кад знате колико радите, онда се ничег не плашите”, каже он.

Додаје да га боли кад му кажу да је издајник, али да му је смешно кад му вичу да је лопов – јер то није, или “Вучићу, педеру” и да му је то смешно.

“Суштина је следећа- нећу да се предам и да дозволим да Србија оде у раље насиља, да земљу воде они који су најгори у земљи – попут Обрадовића, Ђиласа, Јеремића…Нека је воде ако добију народно поверење, одмах ћу да честитам и да одем”, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да четврту годину за редом имамо суфицит у буџету, да Србија бележи привредни раст, смањује незапосленост и смањује јавни дуг. Навео је да је током његове власти отворено укупно 200 фабрика и погона од привредног значаја, а да је сам учествовао у отварању 82 фабрике и погона,а укупно у 100 објеката, колико је било пре недељу дана. Вучић је додао да је само у Нишу отворио шест фабрика.

Када је реч о железници, Вучић је нагласио да је обновљена барска пруга у дужини од 78 км од Ресника до Ваљева, затим да је обновљено шест деоница на Коридору 10, да се увелико гради пруга Београд – Будимпешта кроз Србију и да ће ту ускоро кренути да се ради и деоница Нови Сад – Суботица.

Вучић је најавио да ће око 800 милиона евра бити уложено у наредне две године, како би на пругама возови могли да иду брином од 120 км на сат од Београда до Прешева. Говорећи о гасу, Вучић је казао да само ушли у велики посао са Русима како би се Србија гасификовала због развоја индустрије и привлачења нових инвеститора.

Додао је да ће се радити гасоводи у Александровцу и Тутину, али да је од посебног значаја магистрални гасовод који ће ићи од бугарске границе код Зајечара до Хоргоша. Председник је навео да ћемо имати транзитни гас, који ћемо моћи да дајемо Републици Српској и БиХ, али и Хрватској ако хоће да узму тај гас. Навео је да ће се повећати капацитет подзнемног складишта Банатски Двор на 750 милиона кубних метара гаса у првој фази и у другој на милијарду кубика гаса, као и да је план да се граде гасне електране.

Градиће се, како је рекао, ЛНГ терминали на западу Србије, пошто је то важно за развој индустрије у том делу земље. Говорећи о путевима, Вучић је истакао да ће ускоро бити готов цео аутопут од 120 километара од Беогада до Чачка.

“Заједно са деоницом Сурчин – Обреновац која ће бити готова до децембра ове године, а већ у мају или 1. јуна најкасније биће отворен аутопут од Обреновца до Чачка”.

Вучић додаје да креће и градња аутопута Прељина – Пожега од 31 км и градња ће почети пре лета. Онда ће бити настављена градња аутопут до Дуге Пољане и Бољара, што је веома важно и за Србе и Бошњаке због везе са Београдом и Сарајевом, пошто ће се градити и атуопут ка Котроману и Вишеграду. Вучић је нагласио да ће се градити и Моравски коридор који ће спојити коридоре 10 и 11.

 

Извор Танјуг/Б92, 17. март 2019.