Милош Јовановић: Не свиђа ми се куда иду протести, ми смо Вучићу дали легитимитет

“Позив стигао преко Фејсбука је неозбиљан. Неко вас позове на протест где су већ дефинисани захтеви, а да нисмо ни консултовани”

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић изјавио је да подржава протесте широм Србије и да разуме незадовољство у друштву, али да они иду у лошем смеру и да постоји велики ризик да се енергија потроши. Јовановић је за лист Курир оценио да би било потребно дефинисати неколико конкретних захтева, који се тичу медијских и изборних услова.

“Ја, који бих највише волео да Српска напредна странка оде са власти, нисам сигуран да је легитиман захтев за оставку Александра Вучића јер је он изабран на изборима на којима смо сви учествовали. Дали смо му легитимитет”, навео је лидер ДСС-а.

Он је истакао да је узрок за упад грађана у Радио-телевизију Србије (РТС) “незадовољство сликом на РТС”, али је додао да “сада није време за радикализацију”. На питање да ли ће се ДСС прикључити протесту опозиције 13. априла, Јовановић је казао да ће се то тек видети “с обзиром на развој оклоности”.

“Позив стигао преко Фејсбука је неозбиљан. Неко вас позове на протест где су већ дефинисани захтеви, а да нисмо ни консултовани у вези са захтевима”, додао је председник ДСС.

Јовановић је закључио да ДСС сада припрема акцију испред Председништва Србије која ће бити организована 24. марта, на годишњицу почетка агресије НАТО и која ће представљати перформанс у вези са политиком актуелне власти према Косову и Метохији.

 

Извор Бета/Н1, 20. март 2019.