Ukinute presude okrivljenima za upad u RTS

Prekršajni apelacioni sud ukinuo je zatvorske kazne petorici koji su u nedelju osuđeni za prekršaje u vezi sa upadom u zgradu RTS-a

Prekršajni apelacioni sud ukinuo je zatvorske kazne petorici koji su u nedelju osuđeni za prekršaje u vezi sa upadom u zgradu RTS-a i oni će u toku večeri biti pušteni iz zatvora u Padinskoj skeli. Naime, ovaj sud je usvojio žalbe svih pet osuđenih, ukinuo prvostepene presude Prekršajnog suda u Beogradu i naložio ponavljanje postupka, saznaje Tanjug.

Ukinutim presudama šest okrivljenih su u nedelju bili osuđeni u hitnom postupku na zatvorske kazne od 30 dana, zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, odnosno „drskog i bezobzirnog ponašanja u grupi”. Jedan od šest okrivljenih međutim nije još primio prvostepenu presudu pa se nije ni žalio, a nije ni bio upućen u zatvor, prenosi Tanjug. Ostalih pet okrivljenih će u toku večeri biti pušteni iz zatvora, da se u daljem toku prekršajnog postupka brane sa slobode.

Do ovih prekršaja došlo je u okviru protesta „Jedan od pet miliona” kada su u vreme emitovanja drugog Dnevnika RTS 16. marta demonstranti upali u zgradu RTS, predvođeni liderima dela opozicije.

MARINOVIĆ POTVRDIO UKIDANjE
Prekršajni apelacioni sud ukinuo je zatvorske kazne petorici koji su u nedelju osuđeni za prekršaje u vezi sa upadom u zgradu RTS-a i oni će u toku večeri biti pušteni iz zatvora u Padinskoj skeli. Naime, ovaj sud je usvojio žalbe svih pet osuđenih, ukinuo prvostepene presude Prekršajnog suda u Beogradu i naložio ponavljanje postupka, rekao je Tanjugu predsednik Prekršajnog suda Milan Marinović.

Odluke će biti poslate u zatvor kako bi se okrivljeni odmah pustili na slobodu, dodao je Marinović. Ukinutim presudama šest okrivljenih su u nedelju bili osuđeni u hitnom postupku na zatvorske kazne od 30 dana, zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, odnosno „drskog i bezobzirnog ponašanja u grupi”, prenosi Tanjug.

 

Izvor Politika, 19. mart 2019.