Укинуте пресуде окривљенима за упад у РТС

Прекршајни апелациони суд укинуо је затворске казне петорици који су у недељу осуђени за прекршаје у вези са упадом у зграду РТС-а

Прекршајни апелациони суд укинуо је затворске казне петорици који су у недељу осуђени за прекршаје у вези са упадом у зграду РТС-а и они ће у току вечери бити пуштени из затвора у Падинској скели. Наиме, овај суд је усвојио жалбе свих пет осуђених, укинуо првостепене пресуде Прекршајног суда у Београду и наложио понављање поступка, сазнаје Танјуг.

Укинутим пресудама шест окривљених су у недељу били осуђени у хитном поступку на затворске казне од 30 дана, због кршења Закона о јавном реду и миру, односно „дрског и безобзирног понашања у групи”. Један од шест окривљених међутим није још примио првостепену пресуду па се није ни жалио, а није ни био упућен у затвор, преноси Танјуг. Осталих пет окривљених ће у току вечери бити пуштени из затвора, да се у даљем току прекршајног поступка бране са слободе.

До ових прекршаја дошло је у оквиру протеста „Један од пет милиона” када су у време емитовања другог Дневника РТС 16. марта демонстранти упали у зграду РТС, предвођени лидерима дела опозиције.

МАРИНОВИЋ ПОТВРДИО УКИДАЊЕ
Прекршајни апелациони суд укинуо је затворске казне петорици који су у недељу осуђени за прекршаје у вези са упадом у зграду РТС-а и они ће у току вечери бити пуштени из затвора у Падинској скели. Наиме, овај суд је усвојио жалбе свих пет осуђених, укинуо првостепене пресуде Прекршајног суда у Београду и наложио понављање поступка, рекао је Танјугу председник Прекршајног суда Милан Мариновић.

Одлуке ће бити послате у затвор како би се окривљени одмах пустили на слободу, додао је Мариновић. Укинутим пресудама шест окривљених су у недељу били осуђени у хитном поступку на затворске казне од 30 дана, због кршења Закона о јавном реду и миру, односно „дрског и безобзирног понашања у групи”, преноси Танјуг.

 

Извор Политика, 19. март 2019.