Orban: Briselske elite su izgubile dodir sa stvarnošću

Orban je tokom intervjua na jednom mađarskom radiju poručio građanima da glasaju za Fides na izborima za Evropski parlament

Nekoliko dana nakon što je mađarska vladajuća partija Fides, na čijem čelu je premijer te zemlje Viktor Orban, suspendovana iz Evropske narodne partije, Orban je žestoko kritikovao Brisel, piše Politiko.

„Briselski političari žive pod staklenim zvonom. Stvaraju briselsku birokratsku elitu koja je izgubila dodir sa stvarnošću“, rekao je Orban.

Kako navodi Politiko, Orban je tokom intervjua na jednom mađarskom radiju poručio građanima da glasaju za Fides na izborima za Evropski parlament u maju i na taj način pokažu Briselu da se u Mađarskoj dešava samo ono što mađarski narod želi, preneo je Tanjug.

„Ljudi u Briselu su malo ljuti na nas jer smo na početku izborne kampanje, jer smo je započeli informacionom kampanjom koja je razotkrila mahinacije Brisela. Ne bi trebalo da se predamo, ne bi trebalo da se plašimo samo zato što se naš protivnik žalio i napao nas kao neko čija je agenda razotkrivena“, rekao je Orban.

 

Izvor Sputnjik, 25. mart 2019.

Pratite nas na YouTube-u