Berlin Londonu povodom Bregzita: Nije 5 do 12, već 12 i 5

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da će ponovo tražiti od Evropske unije da produži period za pregovore o Bregzitu

Ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske zatražili su od Londona da bude jasniji i brži, nakon što je britanska premijerka Tereza Mej najavila da će tražiti produženje procesa Bregzita.

„Želim da kažem, obavestite nas ako dođe do promena. Tri godine nakon svoje odluke Britanci moraju da izađu sa jasnim planom, u suprotnom, mislim da ćemo prisustvovati teškom Bregzitu”, rekao je francuski ministar Žan-Iv Ledrijan na zajedničkoj konferenciji za novinare u Njujorku, javlja Rojters, prenosi Tanjug.

Nemački šef diplomatije Hajko Mas nije komentarisao novi zahtev britanske premijerke, ali je apelovao na London da brzo deluje.

„Nije pet do 12, već je pet minuta posle 12, to moraju da znaju i oni u Londonu”, rekao je Mas.

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da će ponovo tražiti od Evropske unije da produži period za pregovore o Bregzitu i da će pokušati da sa liderom opozicionih laburista Džeremijem Korbinom prekine „zastoj” u kojem se našao taj proces u parlamentu.

 

Izvor Politika, 03. april 2019.