Moskva o govoru Stoltenberga u SAD: Norveška je crvenela od sramote

Stoltenberg je u svom jučerašnjem obraćanju pred Kongresom SAD rekao da „sloboda ima neprijatelje, ali da ih je potrebno obuzdavati“

Komentarišući reči generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, koji je izjednačio terorističku grupu DAEŠ, Adolfa Hitlera i Josifa Staljina, zamenik ministra inostranih poslova Rusije Aleksandar Gruško je rekao da su mnogi u Norveškoj zbog toga „crveneli od sramote“.

„U Norveškoj, zemlji koju je Crvena armija oslobodila od fašista, mnogi su sinoć crveneli od sramote“, rekao je. Podsetimo, Stoltenberg je u svom jučerašnjem obraćanju pred Kongresom SAD rekao da „sloboda ima neprijatelje, ali da ih je potrebno obuzdavati“.

„Ukoliko obuzdavanje ne radi, potrebno je boriti se. Hitler nije mogao da se zaustavi mirnim protestima, Staljina nije bilo moguće obuzdati rečima, a DAEŠ nije mogao da se pobedi dijalogom“, rekao je Stoltenberg. Generalni sekretar NATO-a boravi u SAD povodom obeležavanja 70. godišnjice Alijanse, a zasedanje Severnoatlantskog saveza treba da bude održano danas u Vašingtonu.

 

Izvor Sputnjik, 04. april 2019.

Pratite nas na YouTube-u