Додик: Нема ништа од жичане ограде на граници са Србијом

Када је реч о Републици Српској за безбедност ће се побринути резервни састав полиције који ће убрзо добити МУП Републике Српске

Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да од постављања жичане ограде на граници са Србијом нема ништа. Он је тако одговорио да идеју председавајућег Савета министара БиХ у техничком мандату Дениса Звиздића да се, због миграната, постави жичана ограда на граници са Србијом.

Након што је Звиздић то изјавио због процена да стиже досад највећи мигрантски талас, Додик је поручио и да је против слања Оружаних снага БиХ на додатно обезбеђивање границе, што је и затражено.

Када је реч о Републици Српској за безбедност ће се, каже Додик, побринути резервни састав полиције који ће убрзо добити МУП Републике Српске, преноси РТРС.

“На делове где је Република Српска одговорна на диспозицијама које то предвиђају закон и пропис, ми ћемо контролисати ситуацију, ми нисмо опредељени да у Српској правимо кампове ни било шта друго, разумемо да су ти мигранти у транзиту и да иду на најближе дестинације, у овом случају Бихаћ, да могу да пређу у ЕУ – каже Додик.

Звиздић је недавно рекао да ако границе Европе наставе да се херметички затварају за пролаз миграната, и БиХ ће ићи ка херметичком затварању своје границе према источним суседима.

 

Извор Танјуг/Б92, 14. април 2019.