Маја Гојковић: Ускоро расправа о Косову у парламенту

"Расправљаћемо и у договору са председником државе и Владом Србије и о питању Косова и Метохије. Све су то врло важне теме"

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић најавила је да ће се ускоро у парламенту расправљати о питању Косова. Она је за телевизију Пинк изјавила да се о томе договорила са премијерком Аном Брнабић и председником Србије Александром Вучићем.

Најављујући да парламент у наредном периоду очекује и посебан закон о задуживањима у швајцарским францима, као и Тијанин закон, који предвиђа доживотне казне затвора за убице и силоватеље деце и трудница, Гојковић је истакла да су све то важне теме и да очекује да у расправи учествују сви посланици.

„Расправљаћемо и у договору са председником државе и Владом Србије и о питању Косова и Метохије. Све су то врло важне теме и тиме показујемо да штитимо интересе грађана у парламенту. Убеђена сам да ће сви посланици учествовати у расправи о овим важним темама. Парламент је место дијалога за оне који имају своје посланике у парламенту“, навела је Гојковић.

СЕДНИЦА ВРХА СНС-А О ИЗБОРИМА
Гојковић каже и да још није добила званичан позив за састанак најширег руководства СНС на коме ће, како медији преносе, бити речи и о ванредним изборима. „Чекам да добијем званичан позив за састанке и о свему ћемо обавестити сигурно и јавност“, рекла је Гојковић.

Вечерње новости преносе да је врх СНС заказао за уторак, 16. април седнице Председништва, проширеног састава Извршног одбора и Главног одбора, које ће бити одржане у Сава центру у Београду када ће се разматрати могући одговор на притисак опозиције, а могућа је и одлука о ванредним изборима.

Како лист наводи, напредњаци су за тај партијски скуп резервисали све сале Сава центра и планирају да окупе 7.000 чланова. Све седнице ће бити јавне и преношене на видео бимовима у холовима Сава центра.

 

Извор Бета/Н1, 15. април 2019.