Чен Бо: Све више кинеских предузећа жели да улаже у Србију

Сматра да су добри политички односи и пријатељство највиших руководиоца најчвршћа гаранција за економску сарадњу

Чен Бо, амбасадорка Кине у Србији наводи за РТС да је иницијатива “Појас и пут” веома важна за сарадњу Кине и Србије. Најављује нове инвестиције. Истиче да ће посета председника Србије Александра Вучића Кини бити додатан импулс за унапређење билатералне сарадње две земље.

Чен Бо, амбасадорка Кине у Србији, рекла је за РТС да је Србија активан учесник у иницијативи “Појас и пут” и додала да су видљиви резултати сарадње Кине и Србије у протекле две године.

“Од самог почетка Србија је чврсто подржала иницијативу и активно учествовала. Видљиви су и резултати сарадње Кине и Србије – изградња прве деонице брзе пруге на релацији између Београда и Будимпеште. Ускоро ћемо завршити неколико деоница на ауто-путу 763”, наводи Бо. Најављује нове инвестиције Кине у Србију.

“Све више кинеских предузећа исказује велико интересовање за улагања у Србију. Почетком маја долази делегација од 58 чланова из Кине”, наводи амбасадорка. Сматра да су добри политички односи и пријатељство највиших руководиоца најчвршћа гаранција за економску сарадњу.

“Уверена сам да ће учешће председника Вучића на Другом форуму ‘Појас и пут’ и састанак два председника дати нови импулс за унапређење билатералне сарадње Кине и Србије у будућности”, закључила је амбасадорка.

 

Извор РТС, 21. април 2019.