Додик открио британски антируски центар у Сарајеву

Према његовим речима, Русија у Републици Српској има позитивну политику, а он није против америчке реалне политике

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да има информације да је у Сарајеву, под руководством једног Британца, чије име му је познато, формиран центар за спречавање такозваног руског малигног утицаја, за шта је шест милиона фунти дала Влада Велике Британије.

„Једно одељење је у Тирани, једно у Подгорици. Они евидентирају људе из владиних и невладиних организација, људе у институцијама, и, колико знам, више од 300 људи има на том списку који шире руски утицај. Ја се вероватно налазим на том списку“, рекао је Додик за телевизију Хепи.

Према његовим речима, Русија у Републици Српској има позитивну политику, а он није против америчке реалне политике, већ је против њиховог наметања и мешања у унутрашње ствари. „Није нетачно да хрватска обавештајна заједница делује у БиХ, као што делују и немачка, британска, америчка“, казао је Додик, преноси РТРС. Како је додао, на различите начине манифестује се жеља да се смањи снага српског народа у БиХ.

„Свих ових година у тешким условима оспоравања, уз ослабљену Србију која је имала озбиљне унутрашње проблеме, успели смо да очувамо оно што је суштина, обележја за сваку државу — територију, народ који то хоће и функционалну власт коју народ хоће“, нагласио је Додик.

Говорећи о формирању Савета министара БиХ, он је истакао да је по Уставу Савет помоћно тело Председништва, али да „они“ покушавају да од тога направе владу. „Раније је Савет министара биран као Председништво. Е сада није тако, сада иде на Парламент где је потребна већина. Сада Бошњаци покушавају да са једне стране одрже те министре што дуже. Понашају се као да није било избора. Али Босна је сада у застоју“, објаснио је Додик.

 

Извор Спутњик, 23. април 2019.