Харадинај најављује могућност привођења чланова Владе Србије

Харадинај је рекао да се ради о реципрочним мерама на заустављање и испитивање званичника косовске владе српске националности

Косовски премијер Рамуш Харадинај најавио је могућност задржавања и полицијског испитивања званичника владе Србије који долазе на Косово.

Харадинај је рекао да се ради о реципрочним мерама на заустављање и испитивање званичника косовске владе српске националности од стране српских органа безбедности на административним прелазима.

“Не прејудицирам које ће мере да буду, али ми нећемо моћи да прећутимо чињеницу да се званичници наше владе, у овом случају косовски Срби, лоше третирају на граници од органа Србије. И ми ћемо користити исту праксу и зауставићемо их, да их држимо сатима, да пошаљемо обавештајну службу, полицију. Ако желе такве међусудске односе… “, рекао је Харадинај на конференцији за медије у Приштини након седнице владе.

Самостална либерална странка саопштила је да је јуче њен представник Срђан Јовановић, иначе саветник косовског премијера, неколико сати задржан на административном прелазу “Бела земља”, од стране припадника МУП-а Србије и испитан од стране припадника Безбедносно информативне агенције.

Из ове странке најављују да ће њени функционери данас у 11 сати “организовано прећи прелаз Мердаре у знак протеста због све учесталијег заустављања и малтретирања функционера Самосталне либералне странке на прелазима Мердаре, Бела земља и Јариње”.

 

Аутор Андрија Игић

 

Извор РТС, 26. април 2019.