Сплит: На плакату “Знате ли како је бити Србин у Хрватској” усташки потписи

Реч „Србин“ је прецртана, као и назив странке, а по плакату су додати натписи: НДХ, За дом спремни, Србе на врбе, као и порука „палите тракторе“

Плакат Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорада Пуповца у кампањи за европске изборе с натписом „Знате ли како је бити Србин у Хрватској?“, постављен у Сплиту, јутрос је освануо ишаран усташким симболима и порукама против Срба. То је јавио је загребачки портал Индекс, објављујући и фотографије ишараног билборда.

Реч „Србин“ је прецртана, као и назив странке, а по плакату су додати натписи: НДХ, За дом спремни, Србе на врбе, као и порука „палите тракторе“, а додато је и усташко слово „У“, наводи Индекс. Плакат се постављен у Каштеланској улици, а према сазнањима Далматинског портала, полиција је већ обавила „радње из њиховог делокруга“.

Плакат је фотографисан и обавештена је комунална служба Града Сплита, али концесионар за уклањање графита празником не ради, па ће се, како је наведено, уклањање усташких симбола препустити другим службама.

Пуповац, који је и посланик у Сабору Хрватске и председник Српског националног већа, најавио је раније да ће СДСС самостално учествовати на изборима за Европски парламент у од 23. до 26. маја под слоганом „Знате ли како је бити Србин у Хрватској?“

 

Извор Фонет/Данас, 01. мај 2019.