Zelenski: Rusija i Ukrajina nemaju ništa zajedničko osim granice

“Realnost je takva da je nakon aneksije Krima i agresije u Donbasu od našeg ’zajedničkog‘ ostala samo jedna stvar – zajednička granica”

Pobednik predsedničkih izbora u Ukrajini Vladimir Zelenski je saopštio da Rusija i Ukrajina trenutno imaju samo jednu zajedničku stvar – granicu.

„Nakon svakog ’doviđenja‘, obavezno sledi ’dobar dan‘. Dugo sam razmišljao o ’mnogo toga zajedničkog‘ između Ukrajine i Rusije. Realnost je takva da je nakon aneksije Krima i agresije u Donbasu od našeg ’zajedničkog‘ ostala samo jedna stvar – zajednička granica. ’Zajedničkih‘ 2.295 kilometra i 400 metara. I kontrola svakog milimetra sa ukrajinske strane treba da se vrati“, napisao je Zelenski na svojoj stranici na Fejsbuku.

Pіslя budь-яkogo «do pobačennя» neodmіnno nastaє «dobriй denь».Dovgo dumav stosovno «mnogo obщego» mіž Ukraїnoю ta…

Posted by Volodimir Zelensьkiй on Thursday, 2 May 2019

„Samo tada mi možemo da tragamo za ’zajedničkim‘“, naglasio je on. Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio da smatra da su Ukrajinci i Rusi bratski narodi i, uopšte, jedan narod. Vladimir Zelenski je pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora u Ukrajini sa dobijenih 73,22 odsto glasova. Njegov protivnik Petro Porošenko dobio je podršku 24,45 odsto glasača koji su izašli na izbore.

 

Izvor Sputnjik, 02. maj 2019.

Pratite nas na YouTube-u