Зеленски: Русија и Украјина немају ништа заједничко осим границе

“Реалност је таква да је након анексије Крима и агресије у Донбасу од нашег ’заједничког‘ остала само једна ствар – заједничка граница”

Победник председничких избора у Украјини Владимир Зеленски је саопштио да Русија и Украјина тренутно имају само једну заједничку ствар – границу.

„Након сваког ’довиђења‘, обавезно следи ’добар дан‘. Дуго сам размишљао о ’много тога заједничког‘ између Украјине и Русије. Реалност је таква да је након анексије Крима и агресије у Донбасу од нашег ’заједничког‘ остала само једна ствар – заједничка граница. ’Заједничких‘ 2.295 километра и 400 метара. И контрола сваког милиметра са украјинске стране треба да се врати“, написао је Зеленски на својој страници на Фејсбуку.

Після будь-якого «до побачення» неодмінно настає «добрий день».Довго думав стосовно «много общего» між Україною та…

Posted by Володимир Зеленський on Thursday, 2 May 2019

„Само тада ми можемо да трагамо за ’заједничким‘“, нагласио је он. Раније је председник Русије Владимир Путин изјавио да сматра да су Украјинци и Руси братски народи и, уопште, један народ. Владимир Зеленски је победио у другом кругу председничких избора у Украјини са добијених 73,22 одсто гласова. Његов противник Петро Порошенко добио је подршку 24,45 одсто гласача који су изашли на изборе.

 

Извор Спутњик, 02. мај 2019.