Бастаћ блокирао Трг републике на 24 сата

Он је казао да ће општина Стари град организовати 16. јуна референдум на ком ће грађане питати шта мисле о пројектима градских власти

Председник општине Стари град Марко Бастаћ и одборници те општине данас су поново дошли на градилиште на Тргу републике у Београду и зауставили радове. Они су најавили и да ће блокада овог пута трајати 24 часа.

На тргу су се окупили и противници блокаде, који су вређали и претили Бастаћу и одборницима. На градилишту на Тргу републике група људи која каже да припада делу грађана који су задовољни што се реконструишу централне београдске улице сукобила се данас с председником општине Стари град Марком Бастаћем, одборницима те општине и незадовољним грађанима који блокирају радове на том градилишту.

Како је јавио репортер агенције Бета осим међусобних вербалних увреда дошло је и до гурања, а Бастаћ је изгуран до излаза са градилишта. Бастаћ се после неколико минута вратио унутар градилишта и наставио блокаду, а новинарима је рекао да је у питању оркестрирани напад Српске напредне странке и да су неки од оних који су га гурали навијачи блиски СНС.

Он је казао да ће током дана „бити још таквих инцидента“. Бастаћ је казао да ће општина Стари град организовати 16. јуна референдум на ком ће грађане питати шта мисле о пројектима градских власти „који трајно мењају изглед Београда и директно угрожавају квалитет живота грађана“.

Бастаћ је рекао и да нису тачни наводи заменика градоначелника Београда Горана Весић да је Град Београд поднео нову прекршајну и кривичну пријаву против њега због „блокаде радова на реконструкцији Трга републике, претњи радницима и уништавања градске имовине“.

Град Београд поднео нову прекршајну и кривичну пријаву против председника општине Стари град због блокаде радова на реконструкцији Трга републике, због претњи радницима и уништавања градске имовине.

 

Извор Бета/Б92, 07. мај 2019.