Миша Ђурковић: Фарса и сат који опасно откуцава

Читав процес који је Катнић покренуо у вези са наводним планирањем државног удара, показао се гротеском

Фарса која траје ево већ три године приближава се својој кулминацији. Ускоро би наиме требало да се објаве пресуде тројици људи међу којима су двојица политичких лидера и опозиционих посланика. Напоменимо узгред да ће се и у оваквој разваљеној Европи тешко наћи држава у којој се водећи опозициони прваци прогоне судским путем.

КАКВА ЈЕ ДАНАШЊА ЦРНА ГОРА?
Држава у којој пред очима читаве јавности Душко Кнежевић даје конкретан доказни материјал и сам се кандидује за улогу сведока сарадника у једино логичним процесима за корупцију унутар власти, а тужилаштво се прави блесаво и попут оног швалера ухваћеног на делу упозорава жену да верује њему а не својим очима.

Исто то тужилаштво међутим врло ревносно измишља и фабрикује доказе тамо где они не постоје. Читав процес који је Катнић покренуо у вези са наводним планирањем државног удара, показао се гротеском. Кључни доказ у целој овој намештеној афери био је легендарни Синђа који је након повратка у Србију лепо објаснио да је све измислио и да никаквог планирања било чега није било.

Подсетимо се наиме коме је читава та фарса одговарала и на сам изборни дан. Очигледно је било да опозиција има већину на парламентарним изборима и да после окончања изборног дана, Ђукановићев ДПС неће моћи да формира владу. Требало је само сачекати да се биралишта, затворе и Ђукановић би био готов. Међутим, по Бебиној идеји кад се видело да кола иду низбрдо, активиран је резервни план.

Похапшена је једна група људи из Србије и драстичним кршењем изборне тишине лансирана је измишљотина о државном удару нарученом из Србије и Русије. Резултат је био подизање партијице Ивана Брајовића преко цензуса и њено увођење у парламент и обарање до тада чисте већине коју би опозиција имала.

Такозвана међународна заједница још једном се као и током референдумског процеса направила блесава јер њих је само занимало да се ово парче Европе поред мора утера у НАТО. Док год слушаш, кради, отимај, лажи ради шта год хоћеш. Но, једно је красти и спиновати кроз медије, а нешто сасвим друго је терати невине људе у затвор.

Дакле пред лицем читав јавности јасно је цео процес раскринкан као фарса. Једина логична пресуда је побијање Катнићевих пропалих конструкција и проглашење ових људи за невине. У противном случају тешко је и замислити куда би ово све могло да одведе. Лидери опозиције су већ најавили да неће прихватити било какву осуду и да немају намере на правди Бога да иду у затвор.

Црна Гора је током последњих тринаест година свакаква чуда и срамоте видела, од крађе на референдуму, преко признавања Косова до насилног фарсичног увођења земље у НАТО без питања народа шта о томе мисли. Ово би међутим одвело ствари на егзистенцијални ниво, вратило би овај простор у Хобсово природно стање кад свака институција губи легитимитет а људима остаје једино да сами бране своје главе и своје породице.

Сат убрзано откуцава…

 

Извор ИН4С, 07. мај 2019.