Самоопредељење: Вучић и Додик непожељни у Албанији, организоваћемо протесте

„Александар Вучић и Милорад Додик су персона нон грата у Албанији“, написао је званичник Самоопредељeња Боикен Абази на Твитеру

Званичник покрета Самоопредељење Боикен Абази објавио је на Твитеру да су председник Србије Александар Вучић и председавајући и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик „непожељне особе“ у Албанији, у чијој престоници Тирани од среде треба да присуствују самиту Процеса „Брдо-Бриони“, запретивши демонстрацијама против двојице државника.

„Александар Вучић и Милорад Додик су персона нон грата у Албанији. У Тирани ће се 8. маја у 18:00 часова грађани окупити како би се супротставили њиховој супремационој и шовинистичкој политици, као и да би се супротставили њиховој посети Албанији поводом самита ‘’Брдо-Бриони‘“, написао је Абази на овој друштвеној мрежи. Уз твит је поставио и фотографије Вучића и Додика преко чијих очију је исписано „Персона нон грата“.

У Тирани би 8. и 9. маја требало да буде одржан седми самит Процеса „Брдо-Бриони који ће окупити лидере земаља региона и чији је овогодишњи домаћин албански председник Иљир Мета, а као почасни гости су најављени председник Пољске Анџеј Дуда и Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини. Први самит овог процеса одржан је 2013. године у Словенији, земљи која га је заједно са Хрватском и иницирала.

 

Извор Спутњик, 06. мај 2019.