Вучић 27. маја Скупштини подноси извештај о Косову

Маја Гојковић је изразила наду да ће на седницу доћи сви посланици како би учествовали у расправи о овој важној теми

Посебна седница Скупштине Србије, на којој ће се разматрати извештај о Косову и Метохији, заказана је за 27. мај, изјавила је председница парламента Маја Гојковић. На конференцији за новинаре, Маја Гојковић је рекла да ће на седницу бити позван председник Србије Александар Вучић да поднесе извештај о Косову и Метохији и узме учешће у расправи.

Позив ће бити упућен и председници Владе Ани Брнабић и министрима, као и директору Канцеларије за Косово и Метохију Марку Ђурићу. Она је изразила наду да ће на седницу доћи сви посланици како би учествовали у расправи о тој важној теми. Гојковић је рекла да мањи део посланика тренутно не учествује у пленуму, али да позив за посебну седницу као и друге седнице важи за све посланике.

Она је рекла да ће сви посланици добити позив “и њихово право, али и обавеза је да дођу на седницу и учествују у дебати и изнесу своје ставове”. Пошто Вучић поднесе извештај и буде завршена дебата, посланици ће се гласати о прихватању тог извештаја. Упитана када ће бити извештај Анкетног одбора о трошењу новца на Косову, Гојковић је рекла да не може технички да одговори на то питање, јер нико није ни поднео да то буде на дневном реду.

 

Извор Бета/Н1, 17. мај 2019.