Трамп потписао указ, почиње “лов” на “шпијуне” дубоке државе

Бела кућа је објавила да ће нова истрага, у коју су укључене и обавештајне службе, „помоћи да Американци сазнају истину“

Донлад Трамп се претвара у ловца на оне који већ две и по године организују хајку на њега. Наложио је америчким шпијунским службама да се укључе у истрагу коју државни тужилац САД води поводом надзора под којим су га држале тајне службе САД у време изборне кампање 2016.

Објавио је преко Твитера да је налог издао на молбу државног тужиоца: „Затрaжио сам од наше обавештајне заједнице да брзо почне и да у пуној мери сарађује са државним тужиоцем. Тужиоцу су дата сва овлашћења за скидање ознаке тајности са свега што има везе са истрагом коју је отворио. Све ће бити у складу са стандардним правилима рада са тајним материјалима“.

Бела кућа је објавила да ће нова истрага, у коју су укључене и обавештајне службе, „помоћи да Американци сазнају истину и да буде враћено њихово поверење у државне институције“. Америчке тајне службе су већ признале да су неки људи из Трамповог изборног штаба и окружења били „на мерама“. Тврдиле су да се то догодило случајно, а и да нису они били мета већ странци са којима су били у контактима.

Трамп, међутим, у то није поверовао и није престајао да тврди да је шпијунирање – како њега самог, тако и кључних људи око њега – одобрила администрација Барака Обаме. И да су разлози били – политички и изборни јер је `дубока држава` све чинила да 2016. у Белу кућу уђе Хилари Клинтон.

 

Извор Факти, 24. мај 2019.