Preminuo Srbin koji je pretučen u Rijeci

Petković je brutalno pretučen 24. aprila ispred jednog kafića u Viškovu, u opštini Rijeka, i nedeljama se borio za život

Radoje Petković, potpredsednik Veća srpske nacionalne manjine Grada Kastva, građevinski preduzetnik i dugogodišnji član SDSS-a, podlegao je povredama zadobijenim u brutalnom napadu u Viškovu, objavljeno je na Fejsbuk stranici Veća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije. Petković je brutalno pretučen 24. aprila ispred jednog kafića u Viškovu, u opštini Rijeka, i nedeljama se borio za život, prenosi Indeks.

Riječka policija je kao napadača identifikovala Iliju Glavića (48) koga Opštinsko državno pravobranilaštvo sumnjiči za krivično delo nanošenja izuzetno teških telesnih povreda. Istražni sudija Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc odredila je Glaviću istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i uticaja na svedoke.

Petković je nakon kratke prepirke s Glavićem u lokalu krenuo prema svom automobilu. Glavić ga je stigao na parkingu i brutalno napao. Na snimcima nadzorne kamere vidi se da Glavić nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svest i pao na zemlju.

 

Izvor Tanjug/Večernje novosti, 10. jun 2019.

Pratite nas na YouTube-u