Ђилас демантовао писање Данаса: „Тачни су колико и Информер“

“Информација о састанку са Метјуом Палмером коју је објавио Данас је тачна исто колико и она коју је објавио Информер”, рекао је он

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас рекао је да заменик помоћника државног секретара САД Метју Палмер није тражио од опозиције да учествује на изборима.

“Информација о састанку са Метјуом Палмером коју је објавио Данас је тачна исто колико и она коју је објавио Информер о истом састанку. Метју Палмер није тражио од опозиције да учествује на изборима и не разумем разлоге за објављивање такве дезинформације”, рекао је Ђилас агенцији Бета. Он је навео да су сви присутни поновили своје ставове о ситуацији у Србији, насиљу које власт спроводи у свим сферама друштва и о Косову, и изнели апсолутно јединствен став да, у складу са Споразумом са народом, на изборима под оваквим условима неће учествовати. “Никаквих захтева од стране нашег саговорника за учешће на изборима није било”, истакао је Ђилас.

Дневни лист Данас објавио је данас да је Метју Палмер тражио од представника опозиције да учествује на наредним изборима, а да је опозицији поруку вашингтонске администрације да се САД не залаже за бојкот гласања јер сматрају да би тако био нарушен демократски принцип.

На састанку са америчким званичником 11. јуна били су лидери Странке слободе и правде Драган Ђилас, Демократске странке Зоран Лутовац, Народне странке Вук Јеремић, Двери Бошко Обрадовић и Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић. У понедељак, 10. јуна Палмер је имао састанке са представницима власти у Србији – председником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић.

 

Извор Бета/НСПМ, 13. јун 2019.