Đilas demantovao pisanje Danasa: „Tačni su koliko i Informer“

“Informacija o sastanku sa Metjuom Palmerom koju je objavio Danas je tačna isto koliko i ona koju je objavio Informer”, rekao je on

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je da zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer nije tražio od opozicije da učestvuje na izborima.

“Informacija o sastanku sa Metjuom Palmerom koju je objavio Danas je tačna isto koliko i ona koju je objavio Informer o istom sastanku. Metju Palmer nije tražio od opozicije da učestvuje na izborima i ne razumem razloge za objavljivanje takve dezinformacije”, rekao je Đilas agenciji Beta. On je naveo da su svi prisutni ponovili svoje stavove o situaciji u Srbiji, nasilju koje vlast sprovodi u svim sferama društva i o Kosovu, i izneli apsolutno jedinstven stav da, u skladu sa Sporazumom sa narodom, na izborima pod ovakvim uslovima neće učestvovati. “Nikakvih zahteva od strane našeg sagovornika za učešće na izborima nije bilo”, istakao je Đilas.

Dnevni list Danas objavio je danas da je Metju Palmer tražio od predstavnika opozicije da učestvuje na narednim izborima, a da je opoziciji poruku vašingtonske administracije da se SAD ne zalaže za bojkot glasanja jer smatraju da bi tako bio narušen demokratski princip.

Na sastanku sa američkim zvaničnikom 11. juna bili su lideri Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, Demokratske stranke Zoran Lutovac, Narodne stranke Vuk Jeremić, Dveri Boško Obradović i Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović. U ponedeljak, 10. juna Palmer je imao sastanke sa predstavnicima vlasti u Srbiji – predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

 

Izvor Beta/NSPM, 13. jun 2019.

Pratite nas na YouTube-u