Приземна порука саветнице амбасадора ЦГ: Запалила бих храм у Подгорици

“Искрено, запалила бих тај Храм и сва говеда тамо”, рекла је Мирна Никчевић, дипломатска представница ЦГ у Турској

Дипломатска представница Црне Горе у Амбасади у Турској, Мирна Никчевић, написала је на свом фејсбук налогу поводом Тројчинданског Сабора који је одржан пред Храмом Христовог васкрсења у Подгорици, да би запалила тај храм и “сва говеда тамо”. Црногорско Министарство спољних послова саопштило да ставови Мирне Никчевић не одражавају ставове тог министарства.

Никчевић, иначе саветница црногорског амбасадора у Анкари, расправљала је на тој друштвеној мрежи о Тројчинданском сабору и људима који су присуствовали сабору у Подгорици, и написала: “Искрено, запалила бих тај Храм и сва говеда тамо”. У одговору на примедбу извесне Ирене да је била у манастиру Дајбабе, Никчевић оговара да је што се тиче Дајбаба, ишла тамо, како каже, “да се зај****а са поповима мрзним…”, и поручује саговорници: “Одлучи се, или си за тековине либерала или кољача примитивних”.

Сабор је, иначе, сазван у суботу у знак протеста због најављеног одузимања имовине, односно храмова Српске православне цркве у Црној Гори. Из Министарства је саопштено да ставови и коментари Мирне Никчевић саветнице у Амбасади Црне Горе у Анкари, изнети на личном профилу на друштвеној мрежи Фејсбук у преписци са пријатељима ни на који начин не одражавају ставове овог министарства, нити државе Црне Горе.

Министарство је најавило да ће предузети потребне мере како би убудуће спречило овакву врсту оглашавања дипломата и других запослених, како на раду у Црној Гори, тако и у дипломатско-конзуларним представништвима земље. На фејсбуку Мирна Никчевић и даље води расправу са онима који је нападају због објаве везане за Тројчидански сабор, при чему она, њени присталице са једне стране и опоненти с друге, размењују бројне увреде. Објава о спаљивању храма обрисана је са фејсбук странице Мирне Никчевић.

 

Извор Танјуг/РТС, 17. јун 2019.