Mirna, a ponovo psuje i preti: “Milo će vam doći glave, stoko neotesana”

“Vidimo se u nekoj novoj Crnoj Gori. S Milom vazda!”, prva je objava Nikčevićeve u vezi sa opozivom

Mirna Nikčević, prva savetnica u Ambasadi Crne Gore u Ankari, na svom Fejsbuk profilu saopštila je da upravo piše Ministarstvu vanjskih poslova opoziv sa funkcije.

„Upravo pišem zahtev za opoziv. Neće mene MVP (Ministarstvo vanjskih poslova) plaćati platom njihovom mizernom. Nikad i nijesu. Da me Ivica Dačić proziva, a naš ministar ćuti. Gotovo! Sloboda! I vidimo se u nekoj novoj Crnoj Gori. S Milom vazda!“, prva je objava Nikčevićeve u vezi sa opozivom. Desetak minuta kasnije ponovo je na svom profilu na Fejsbuku napisala da se „opoziva sa funkcije“, kako je kazala „zbog nesretnog Ministarstva“. „Ali Milo će vam doći glave stoko neotesana. Nisam više diplomata“, napisala je ona.

Skrinšot portala Vijesti

Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore juče je zbog Nikčevićeve objave na Fejsbuku da bi zapalila Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici i „sva goveda tamo“ saopštilo da vaga na koji će način sankcionisati Nikčevićevu zbog govora mržnje prema vernicima Mitropolije crnogorsko-primorske, koji je iznela na toj društvenoj mreži. Zbog čitavog skandala reagovao je i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je saopštio da je izjava Nikčevićeve huškačka i neprimerena, te da „srpske diplomate to nikada ne bi izgovorile ili u suprotnom ne bi nastavile karijeru u diplomatiji“.

 

Izvor Sputnjik, 18. jun 2019.