Амбасадор Србије у Подгорици позван на разговор

„Тешке квалификације изнесене на рачун председника Црне Горе неприхватљиве су, нису на линији добросуседских односа“, наводи се у саопштењу

Амбасадор Србије у Црној Гори Зоран Бингулац позван је на разговор у Министарство спољних послова те земље због, како је саопштено из тог ресора, континуираних, негативних изјава српских државних и других званичника о унутрашњим питањима Црне Горе, које су кулминирале изјавом члана Владе Републике Србије, министра за иновације и технолошки развој Ненада Поповића.

Како је саопштено из црногорског министарства, државни секретар амбасадор Зоран Јанковић оценио је забрињавајућим и непримереним изјаве министра у Влади Републике Србије и пренео очекивање да ће се званични Београд оградити од поменутих изјава.

„Тешке квалификације изнесене на рачун председника Црне Горе неприхватљиве су, нису на линији добросуседских односа и не доприносе укупној сарадњи две државе“, наводи се у саопштењу. Такође, амбасадор Јанковић је, како се наводи у саопштењу, оценио непримереном интензивну и негативну кампању која се неоправдано и без аргумената води у Србији, поводом нацрта Закона о слободи вероисповести или уверења и правном положају верских заједница Црне Горе.

 

Извор РТС, 20. јун 2019.