Путин о ЛГБТ вредностима: Оставите децу на миру

„Смета им наш закон, који забрањује пропаганду хомосексуализма међу децом. Оставите децу на миру. Кад порасту, нека кажу шта желе да буду“, рекао је

Председник Русије Владимир Путин одговорио је у Осаки популарном британском певачу Елтону Џону, који га је напао да је лицемер кад говори да у Русији нема проблема са правима људи „нетрадиционалне оријентације“.

– Он је генијални певач и музичар. У Русији га радо слушају и долази да гостује. Али он је у заблуди око тога да у Русији имају нешто против хомосексуалаца. Према њима се односе равнодушно. Али њима смета наш закон, који забрањује пропаганду хомосексуализма међу децом. Оставите децу на миру. Кад порасту, нека кажу шта желе да буду. Проблем је у томе што тај део друштва (хомосексуалци) намеће доста агресивно своје ставове већини у друштву – објаснио је Путин.

После Путиновог интервјуа Фајненшел тајмсу у коме је казао да он нема ништа против хомосексуалаца и пожелео им здравље и да живе како хоће, реаговао је Елтон Џон, кога је повредило то што је филм „Рокетмен“, филм о његовом животу, цензурисан.

– Поносим се тиме што наша држава признаје универзално право човека да воли кога хоће. Искрено сам захвалан што је мој брак са Дејвидом и правно могућ. То нам је донело угодност и срећу – закључио је Елтон Џон. Он иначе са Дејвидом живи 25 година.

Филм о животу Елтона Џона „Рокетмен“ се почео приказивати у руским биоскопима 6. јуна. Изрезане су епизоде у којима су пољупци и сцене у постељи, а такође секвенце са наркотицима. Дистрибутери су објаснили да су одређене сцене изрезане у складу са руским законом. Путин је у Осаки поновио оно што је већ казао у интервјуу Фајненшел тајмсу.

– У Русији немамо ништа против хомосексуалаца. Измислили су пет полова ја и не знам шта је све то. Али важно је да се сачувају традиционалне вредности и култура којом се руководи већина становништва – казао је Путин. Министар културе Русије Владимир Медински потврдио је да су дистрибутери филма о Елтону Џону заиста исекли сцене у складу са руским законом. У биоскопима се приказује верзија скраћена за пет минута у односу на оригиналну.

КАВКАЗ
Путинова оцена о равнодушности према хомосексуалцима је заиста тачна за већину региона у Русији. Хомосексуалци једино имају сукобе са властима на Кавказу, у републикама где углавном живе мислимани. Познате су изјаве председника Чеченије Рамзана Кадирова, који је отворено поручивао да нема ништа против тога да се хомосексуалци преселе на Запад јер их сматра ненормалнима.

ПРОТИВ ПОРОДИЦЕ И БРАКА
Директор Спољне обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин изразио је забринутост 18. јула због јачања покрета који подржавају хомосексуалце и радикалне феминисткиње. Он је изјавио како се те идеје шире да би еродирале вредности брака и породице и да друштво које је подвргнуто таквом утицају извана постаје идеални објекат за „цветне револуције“.

 

Аутор Бранко Влаховић

 

Извор Вечерње новости, 30. јун 2019.