Ђукановић одговорио Вучићу: Клонити се тешких речи, позив за сусрет трајно отворен

"Најтачније би се могло рећи да је позив обе стране перманентно отворен", саопштио је председник Црне Горе

Позив за састанак председника Црне Горе и Србије, Мила Ђукановића и Александра Вучића, трајно је отворен, објавила је Радио-телевизија Црне Горе на свом порталу, позивајући се на саопштење из Ђукановићевог кабинета, уз поруку црногорског шефа државе да се у међувремену „треба чувати тешких речи“.

„Током више сусрета у последњих годину дана председник Вучић и ја разговарали смо о посетама на највишем нивоу. Најтачније би се могло рећи да је позив обе стране перманентно отворен“, саопштио је председник Црне Горе.

Ђукановић је, како преноси портал РТЦГ, навео да ће заједно проценити када је оптималан тренутак за његову посету Београду или Вучићеву посету Подгорици. „То ће бити прилика да отворено разговарамо о свим питањима, у најбољем интересу наших држава и народа, а дотле мислим да се треба чувати од тешких речи“, казао је Ђукановић.

Председник Србије Александар Вучић саопштио је раније да је спреман да угости црногорског председника Мила Ђукановића како би разговарали, „уместо да се стварају проблеми и тензије“, подсећа РТЦГ.

 

Извор Фонет/Н1, 30. јун 2019.