Đukanović odgovorio Vučiću: Kloniti se teških reči, poziv za susret trajno otvoren

“Najtačnije bi se moglo reći da je poziv obe strane permanentno otvoren”, saopštio je predsednik Crne Gore

Poziv za sastanak predsednika Crne Gore i Srbije, Mila Đukanovića i Aleksandra Vučića, trajno je otvoren, objavila je Radio-televizija Crne Gore na svom portalu, pozivajući se na saopštenje iz Đukanovićevog kabineta, uz poruku crnogorskog šefa države da se u međuvremenu “treba čuvati teških reči”.

“Tokom više susreta u poslednjih godinu dana predsednik Vučić i ja razgovarali smo o posetama na najvišem nivou. Najtačnije bi se moglo reći da je poziv obe strane permanentno otvoren”, saopštio je predsednik Crne Gore.

Đukanović je, kako prenosi portal RTCG, naveo da će zajedno proceniti kada je optimalan trenutak za njegovu posetu Beogradu ili Vučićevu posetu Podgorici. “To će biti prilika da otvoreno razgovaramo o svim pitanjima, u najboljem interesu naših država i naroda, a dotle mislim da se treba čuvati od teških reči”, kazao je Đukanović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je ranije da je spreman da ugosti crnogorskog predsednika Mila Đukanovića kako bi razgovarali, “umesto da se stvaraju problemi i tenzije”, podseća RTCG.

 

Izvor Fonet/N1, 30. jun 2019.