„Ako Tramp napadne, Izrael će postojati još pola sata“

Zonur je izjavu Donalda Trampa da je naredio da se obustavi već pripremljeni napad na Iran nazvao političkim blefom

Šef komiteta iranskog parlamenta za atomska pitanja – Modžtab Zonur – izjavio je da će njegova zemlja, ako je Sjedinjene Države napadnu, potpuno uništiti Izrael. Iranska novinska agencija Mehr prenela je i ove njegove reči: „Ukoliko nas Amerikanci napadnu – Izrael je postojati još samo pola sata“.

Zonur je izjavu Donalda Trampa da je naredio da se obustavi već pripremljeni napad na Iran – samo deset minuta pre njegovog planiranog početka – nazvao političkim blefom: „Do oktazivanja napada ni u kom slučaju ne bi došlo da su Amerikanci bili sigurni da će u tom napadu biti uspešni. Napad bi neizostavno usledio. Međutim, nisu bili sigurni“.

Zonur je poručio i Vašingtonu i Tel Avivu da Iran raspolaže „impozantnom vojnom silom. Dodao je da pomoćnici američkog predsednika to shvataju i da se boje poraza. Posebno je naglasio da se pod prismotrom oružanih snaga Irana nalazi svih 36 američkih vojnih baza u regionu. Vašington je Korpus čuvara islamske revolucije – najelitniji deo Oružanih snaga Irana – proglasio za „terorističku formaciju“. Većinu zemalja koje kupuju iransku naftu već je prinudio da od nje odustanu. Teheran je terorističkom nazvao američku Centralnu komandu, a same Sjedinjene Države „državom sponzorom terorizma“.

 

Izvor Fakti, 02. jul 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u