Stefanović: Postoje sumnje da je Đilasova kompanija poslovala nelegalno, pokrenuta je istraga

“Ako se pokaže da su sumnje tačne to će pokazati da je to velika korupcionaška afera. Pokazaće kako se ispumpavao novac građana Srbije”, rekao je on

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavo je danas da tužilaštvo sprovodi veliku istragu vezano za korpuciju, kao i da „postoje osnove sumnje da je kompanija lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa zajedno sa tadašnjim delom rukovodstva RTS-a, „učestvovala u kupovini različitih televizijskih emisija pod uslovima koji nisu predviđeni zakonom”.

„Ja ću poštovati prezumpciju nevinosti i sačekaćemo da se to završi. Ako se pokaže da su sumnje tačne to će pokazati da je to velika korupcionaška afera. Pokazaće kako se ispumpavao novac građana Srbije”, rekao je Stefanović za TV Pink, javlja Beta.

Govoreći o snimku koji su pojedini tabloidi i televizije preneli a na kojem predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić razgovara sa nekadašnjim ambasadorom Srbije i Crne Gore u Moskvi Milanom Roćenom, Stefanović je naveo da je taj razgovor „paradigma obrasca ponašnja lidera Saveza za Srbiju (SzS)”, jer pokazuje „kako su se ponašali” kada je bila u pitanju zajednica Srbije i Crne Gore, te da „ilustruje koliko ih malo zanima Srbija”.

Stefanović je ocenio i da je „licemerno” to što lider Dveri Boško Obradović „prvo kaže kako se zalaže da ruske trupe dođu na teritoriju Srbije”, pa onda „ide na prijem u američku ambasadu”. „Kako možete da verujete tim ljudima kada pričaju jedno, a rade drugo”, rekao je Stefanović.

 

Izvor Politika, 07. jul 2019.